Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin haet varainsiirtoveron palautusta OmaVerossa

Voit hakea varainsiirtoveron palautusta silloin, jos kaupasta on annettu varainsiirtoveroilmoitus ja vero on maksettu. Jos kyse on muunlaisesta virheestä, lue ohjeet sivulta virheet ilmoittamisessa ja maksamisessa.

Tarkista hakemuksen määräaika ja tarvittavat liitteet.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

Toimi näin

 1. Avaa etusivun välilehti Omat verolajit. Siirry osioon Varainsiirtovero ja valitse linkki Hae palautusta varainsiirtoverosta.

 2. Valitse linkki Hae palautusta sen ilmoituksen kohdalta, jota hakemuksesi koskee. Silloin aiemmin antamasi varainsiirtoveroilmoituksen tiedot näkyvät valmiina palautushakemuksessa.

  Vaihtoehtoisesti voit valita painikkeen Siirry suoraan hakemukseen.

 3. Täytä hakemus.

  Katso kohdasta Palautuksen syy, mitä liitteitä tarvitset palautushakemukseesi. 

  Kirjoita myös perustelut, miksi haet varainsiirtoveron palautusta.

 4. Lisää liitteeksi kauppakirja tai muu sopimus sekä muut tarvittavat asiakirjat painikkeesta Lisää tiedosto.

 5. Kohdassa Lisätietojen antajan yhteystiedot näkyvät omat yhteystietosi, jos ne ovat Verohallinnon tiedossa. Jos palautushakemuksesta antaa lisätietoja joku muu, ilmoita hänen yhteystietonsa.

  Tarkista myös Verohallinnon tiedossa oleva tilinumero, jolle varainsiirtoveron palautus maksetaan. Näin ilmoitat tai muutat tilinumeron OmaVerossa.

 6. Siirry vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

  Tarkista hakemuksen tiedot. Tarvittaessa pääset vielä muokkaamaan tietoja linkistä Muokkaa. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

Näet hakemuksen käsittelyn vaiheen OmaVerossa

Voit seurata varainsiirtoveron palautushakemuksen käsittelyä OmaVerossa: Valitse välilehti Yhteydenpito ja sen jälkeen kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila linkki Käsittelytilanteen seuranta.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024