Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Vuokratulot maataloudessa

Maatalouden tuloihin voi kuulua myös vuokratuloja. Kokonaisen maatilan, metsätilan tai näiden osan vuokrauksesta saatu tulo on tilan omistajalle maatalouden veronalaista tuloa.

Maatalouden verotettavaa vuokratuloa voi kertyä myös esimerkiksi metsästysmaiden vuokrauksesta, tilalla harjoitetusta lomamökkien vuokrauksesta tai alueen vuokraamisesta radiopuhelintukiasemaksi.

Pellon vuokra

Pellon vuokratulo verotetaan maatalouden tulona. Vuokratulo siis sisältyy maatalouden tulokseen. Tällöin tulo jakautuu ansio- ja pääomatuloiksi maatalouden nettovarallisuuden (varat - velat) mukaan. Jos nettovarallisuus on pieni, pellon vuokratulo tulee verotetuksi ansiotulona.

Rakennuksen vuokra

Jos rakennus sijaitsee maatilan piirissä, siitä saatu vuokratulo verotetaan maatalouden tulona. Sen ei tarvitse olla maatalouden tuotantorakennus, vaan rakennus voi olla asuinrakennus tai vapaa-ajanasunto. Rakennuksista saatu vuokratulo voi olla henkilökohtaista pääomatuloa vain silloin, jos maatalous on lopetettu ja rakennukset on siirretty pois maatalouden tulolähteestä.

Lue lisää maatalousmaan vuokrauksen verotuksesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 3.1.2017