Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Lomake.fi sulkeutuu – ilmoitukset voi antaa jatkossa OmaVerossa

Lomake.fi-palvelun käyttö päättyy kokonaan 29.2.2024. Palvelu sulkeutuu jo tätä aikaisemmin kiinteistönvälittäjiltä ja arvopaperikauppiailta – he eivät voi antaa varainsiirtoveroilmoituksia Lomake.fi:ssä enää 31.12.2023 jälkeen.

Vuosi-ilmoitukset sekä kiinteistönvälittäjän ja arvopaperikauppiaan varainsiirtoveroilmoitukset voi antaa OmaVerossa 19.11.23 alkaen. Kun annat näitä ilmoituksia, valitse kirjautumisen jälkeen uusi linkki: Ilmoita tai pyydä tietoja rajoitetusti.

Myös monikansalliset konsernit antavat verotuksen maakohtaisen raportoinnin ilmoitukset jatkossa OmaVerossa Lomake.fi:n sijaan.

Huomaa, että Lomake.fi:n Tallennetut lomakkeet -palvelu sulkeutuu. Jos haluat säilyttää ilmoitukset, jotka olet aiemmin lähettänyt Lomake.fi:ssä, tallenna ne omalle tietokoneellesi, ennen kuin palvelun käyttö päättyy.

Kiinteistönvälittäjän ja arvopaperikauppiaan varainsiirtoveron ilmoittaminen siirtyy OmaVeroon

Kiinteistönvälittäjän ja arvopaperikauppiaan varainsiirtoveroilmoitukset voi antaa OmaVerossa 19.11.2023 klo 18 alkaen. Sen rinnalla Lomake.fi:tä voi käyttää vielä vuoden 2023 loppuun saakka.

1.1.2024 alkaen Lomake.fi:ssä ei voi antaa ilmoituksia eikä hakea myöskään vanhoja ilmoituksia. Tarvittaessa vanhat ilmoitukset kannattaa tallentaa omalle koneelle ennen vuodenvaihdetta.

Jos kiinteistönvälittäjän tai arvopaperikauppiaan ohjelmistosta on rajapinta Verohallintoon, rajapinnat toimivat entiseen tapaan – niihin ei ole tulossa muutoksia. Rajapinnat ovat kiinni ainoastaan Verohallinnon järjestelmäpäivityksen ajan: ne sulkeutuvat lauantaina 18.11. Klo 01 ja avautuvat viimeistään 19.11. Klo 17, mahdollisesti jo aiemmin.

Vuosi-ilmoituksia voi antaa OmaVerossa

Ne vuosi-ilmoitukset, jotka ovat jo nyt Verohallinnon asiointipalvelussa, voidaan antaa 19.11.2023 klo 18 alkaen OmaVerossa. Verohallinnon asiointipalvelun kirjautumissivu poistuu käytöstä. Tarkista, mitkä vuosi-ilmoitukset siirtyvät Verohallinnon asiointipalvelusta OmaVeroon

Lisäksi nämä ilmoitukset voi antaa 2.1.2024 alkaen OmaVerossa:

  • maksetut apurahat
  • välitetyt ulkomaiset osingot
  • elinkeinon- ja maataloudenharjoittajille maksetut vakuutussuoritukset
  • julkiset elinkeinotuet
  • luonnollisen henkilön lahjoitusvähennys.

Vuosi-ilmoitus vuodelta 2023 on annettava viimeistään 31.1.2024.

Jos vuosi-ilmoituksen on voinut antaa Lomake.fi:ssä, voit antaa ilmoituksen siellä vielä vuodelta 2023 siihen asti, kunnes palvelun käyttö päättyy. Vuosi-ilmoituksia voi antaa myös tiedostona Ilmoitin.fi-palvelussa.

Tietojen ilmoittamiseen ei tarvita erillistä valtuutta

OmaVeroon kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kun valitset kirjautumisen jälkeen linkin Ilmoita tai pyydä tietoja rajoitetusti, et tarvitse ilmoituksen antamiseen Suomi.fi-valtuutta. Palveluun jää kuitenkin lokitieto siitä, kuka on antanut ilmoituksia.

Maakohtaisen raportoinnin ilmoitukset voi antaa jatkossa OmaVerossa

Verotuksen maakohtaiseen raportointiin liittyvät ilmoitukset, eli ilmoituksen selvitysvelvollisesta ja maakohtaisen raportin, voi antaa OmaVerossa 19.11.2023 klo 18 alkaen. Valitse kirjautumisen jälkeen linkki Asioi yrityksen puolesta.
OmaVeron rinnalla Lomake.fi:tä voi käyttää siihen asti, kunnes palvelu sulkeutuu.

Verotuksen maakohtainen raportointi koskee monikansallisia konserneja, joiden konsernituloslaskelman liikevaihto on vähintään 750 miljoonaa euroa. Ilmoituksia voi antaa Ilmoitin.fi-palvelussa entiseen tapaan.

Lisätietoa

Sivu on viimeksi päivitetty 18.10.2023