Ohjelmistokehittäjät

Verohallinnolle voi lähettää sähköisessä muodossa mm. vuosi-ilmoituksia, ilmoituksia oma-aloitteisista veroista (aikaisemmin kausiveroilmoitus) ja tuloveroilmoituksia.

Katso-tunnistuspalvelua voidaan käyttää asiointipalveluissa käyttäjän tunnistamiseen ja valtuutuksien tarkastamiseen. Verohallinnon ilmoituksien lähettäjällä tulee olla Katso-tunniste, joten lähettävässä ohjelmistossa tulee olla Katso-liitäntä.

  • Katso-valtuuksia ei voi käyttää enää 31.8.2021 alkaen. Jos hoidat veroasioita toisen puolesta Katso-valtuuksilla, hae niiden tilalle tarvittavat Suomi.fi-valtuudet. Katso-valtuudet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi-valtuuksiksi. 
  • Kun käytät Suomi.fi-valtuuksia, kirjaudu asiointipalveluihin henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mobiilivarmenne tai varmennekortti voivat olla myös organisaation tarjoamat.

Lähetettävän aineiston tulee olla Verohallinnon tietuekuvauksen mukaisesti muodostettu ja sisällöltään oikeanmuotoinen. Vastaanotettavien aineistojen muodollinen oikeellisuus tarkastetaan lähetyksen yhteydessä.

Sähköisen aineiston voi toimittaa Verohallintoon Ilmoitin.fi-palvelun kautta. Palvelua on mahdollista käyttää ohjelmistorajapintaa hyödyntäen tai Internet-sivun kautta.

Verohallinnon tietuekuvaukset julkaistaan tietuetyypistä riippuen tiettynä ajankohtana. Ohjelmistokehittäjien on huolehdittava siitä, että kehitettävät palvelut vastaavat Verohallinnon tietuekuvauksia ja aikatauluvaatimuksia.