Ohjelmistokehittäjät

Verohallinnolle voi lähettää sähköisessä muodossa mm. vuosi-ilmoituksia, ilmoituksia oma-aloitteisista veroista (aikaisemmin kausiveroilmoitus) ja tuloveroilmoituksia.

Katso-tunnistuspalvelua voidaan käyttää asiointipalveluissa käyttäjän tunnistamiseen ja valtuutuksien tarkastamiseen. Verohallinnon ilmoituksien lähettäjällä tulee olla Katso-tunniste, joten lähettävässä ohjelmistossa tulee olla Katso-liitäntä.

Lähetettävän aineiston tulee olla Verohallinnon tietuekuvauksen mukaisesti muodostettu ja sisällöltään oikeanmuotoinen. Vastaanotettavien aineistojen muodollinen oikeellisuus tarkastetaan lähetyksen yhteydessä.

Sähköisen aineiston voi toimittaa Verohallintoon Ilmoitin.fi-palvelun kautta. Palvelua on mahdollista käyttää ohjelmistorajapintaa hyödyntäen tai Internet-sivun kautta.

Toimintaohjeista löydät lisätietoa testaamisesta. Testaaminen on suoritettava ennen jokaisen ilmoitustyypin käyttöönottoa ja tietuekuvauksen muututtua.

Verohallinnon tietuekuvaukset julkaistaan tietuetyypistä riippuen tiettynä ajankohtana. Ohjelmistokehittäjien on huolehdittava siitä, että kehitettävät palvelut vastaavat Verohallinnon tietuekuvauksia ja aikatauluvaatimuksia.