Ohjelmistokehittäjät

 

Verohallinnolle voi lähettää sähköisessä muodossa mm. vuosi-ilmoituksia, ilmoituksia oma-aloitteisista veroista (aikaisemmin kausiveroilmoitus) ja tuloveroilmoituksia.

Katso-tunnistuspalvelua voidaan käyttää asiointipalveluissa käyttäjän tunnistamiseen ja valtuutuksien tarkastamiseen. Verohallinnon ilmoituksien lähettäjällä tulee olla Katso-tunniste, joten lähettävässä ohjelmistossa tulee olla Katso-liitäntä.

Lähetettävän aineiston tulee olla Verohallinnon tietuekuvauksen mukaisesti muodostettu ja sisällöltään oikeanmuotoinen. Vastaanotettavien aineistojen muodollinen oikeellisuus tarkastetaan lähetyksen yhteydessä.

Sähköisen aineiston voi toimittaa Verohallintoon Ilmoitin.fi-palvelun kautta. Palvelua on mahdollista käyttää ohjelmistorajapintaa hyödyntäen tai Internet-sivun kautta.

Verohallinnon tietuekuvaukset julkaistaan tietuetyypistä riippuen tiettynä ajankohtana. Ohjelmistokehittäjien on huolehdittava siitä, että kehitettävät palvelut vastaavat Verohallinnon tietuekuvauksia ja aikatauluvaatimuksia.