Tulokulma-podcast

Avaamme keskustellen ovea Verohallinnon uudenlaiseen työkulttuuriin ja sen taustalla olevaan johtamiseen sekä positiivisen työntekijä- ja asiakaskokemuksen rakentamiseen.

Verohallinto on jo vuosikymmenten ajan uurastanut sujuvan verotuksen puolesta. Kynän ja kuittipinojen ajoista on siirrytty digitaalisen OmaVeron aikakauteen samalla kun teknologia on yhä tiiviimmin valjastettu verovajeen tilkitsemiseen yhteiseksi hyväksi.

Ei ole sattumaa, että suomalaiset ovat veromyönteisyydessään maailman kärkeä. Eikä sattumaa ole sekään, että suomalainen vero-osaaminen herättää kiinnostusta ulkomaita myöten. Verohallinto on kiistatta digiajan malliviranomainen.

Miten ja millaista johtamista on taustalla, jotta toiminta kehittyy ja on ajassa kiinni olevaa? Miten modernia johtajuutta toteutetaan Verohallinnossa? Millainen merkitys työntekijäkokemuksella on asiakkaiden palvelukokemukselle? Näistä ja monista muista kysymyksistä käydään dialogia juontajien ja johtamisen asiantuntijoiden kanssa.

Podcast-jaksot ovat kuunneltavissa SoundCloudissa, Spotifyssa, iTunesissa sekä Google podcasts ja Apple podcasts -palveluissa.

6. jakso: Mitä tarkoittaa reaaliaikatalous? Vieraina Sanna Esterinen ja Sami Koskinen

Jaksossa keskustellaan reaaliaikataloudesta ja millaista ketterää tekemistä juuri aloitetussa hankkeessa vaaditaan. Konkretisoidaan, mitä tarkoitetaan rakenteisella laskulla ja talouden transaktioihin perustuvalla digitaalisella tiedolla. Pohditaan voisiko viranomaisten slogan tai kehittämisen ajatus kiteyteä lauseeseen "Me haluamme, että sinä menestyt". Vieraina ohjelmajohtaja Sanna Esterinen ja sidosryhmäjohtaja Sami Koskinen.

Juontajina Hannele Lotsari-Coffeng ja Jussi Miettinen.

Kuudes jakso on kuunneltavissa täällä (Soundcloud)

Kuudennen jakson sisältö tekstimuodossa

5. jakso: Miksi arvata, kun voi kysyä? Vieraana Jarkko Levasma

Jaksossa keskustellaan johtamisesta ICT-ympäristössä ja siihen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista. Avataan, miten sähköiset palvelut liittyvät strategiatyöhön. Pohditaan myös vastuullisuutta digimaailmassa ja viestinnän merkitystä johtamisessa. Automatiikasta ja robotiikasta puhuttaessa sivutaan myös scifi-leffoja ja niiden kautta piirtyvää tulevaisuuskuvaa. Vieraana valtiovarainministeriön ICT-johtaja Jarkko Levasma, joka jaksoa tehtäessä toimi Verohallinnon ylijohtajana Tuotehallintayksikössä.

Juontajina Hannele Lotsari-Coffeng ja Jussi Miettinen.

Viides jakso on kuunneltavissa täällä (Soundcloud)

Viidennen jakson sisältö tekstimuodossa

4. jakso: Mitä tapahtuu, kun mottona on "miksi ei"? Vieraana Kati Kalliomäki

Jaksossa keskustellaan viestinnästä ja rohkeudesta. Puhetta strategisesta kumppanuudesta ja miten luovia ihmisiä johdetaan. Fiilistellään kukkaseppeleitä ja merimaisemaa, mutta mietitään myös selkeän ajatuksen ja kielen merkitystä viestinnässä. Vieraana Verohallinnon viestintäjohtaja Kati Kalliomäki.

Juontajina Hannele Lotsari-Coffeng ja Jussi Miettinen.

Neljäs jakso on kuunneltavissa täällä (Soundcloud)

Neljännen jakson sisältö tekstimuodossa

3. jakso: Miten Manserock vaikuttaa urakehitykseen? Vieraana Marko Myllyniemi

Jaksossa keskustellaan mm. siitä, mitä verotuksen valvonta ja ohjaus tarkoittaa johtajan näkökulmasta katsottuna. Keskustelussa uudenlainen ketterä työskentely ja voiko verovalvonta olla asiakaslähtöistä. Pohditaan voiko Manserock ja jalkapallo vaikuttaa urakehitykseen ja mitä luottamus tarkoittaa. Vieraana Verohallinnon ohjaus- ja valvontajohtaja Marko Myllyniemi.

Juontajina Hannele Lotsari-Coffeng ja Jussi Miettinen.

Kolmas jakso on kuunneltavissa täällä (Soundcloud)

Kolmannen jakson sisältö tekstimuodossa

2. jakso: Kuka teki Sibeliuksen veroilmoitukset? Vieraana Heli Lähteenmäki

Jaksossa keskustellaan muutosjohtamisesta ja siitä, miten organisaatiomuutoksella vaikutetaan positiiviseen asiakaskokemukseen. Keskustelussa uudenlainen johtoryhmätyöskentely ja löytyykö julkisesta organisaatiosta niin sanottua tekemisen meininkiä. Mestarisäveltäjän veroilmoitusta ja työstä innostumista pohditaan etätyöskentelyn lomassa keskisuomalaisessa mökkimaisemassa. Vieraana Verohallinnon ylijohtaja Heli Lähteenmäki.

Juontajina Hannele Lotsari-Coffeng ja Jussi Miettinen.

Toinen jakso on kuunneltavissa täällä (Soundcloud)

Toisen jakson sisältö tekstimuodossa

1. jakso: Mitä perhokalastuksesta voi oppia? Vieraana Markku Heikura

Jaksossa keskustellaan valmentavasta johtamisesta ja siitä, miten visiosta päästään tekoihin. Keskustelussa ketterät menetelmät ja soveltuuko ketteryys julkiseen organisaatioon. Jatkuvaa oppimistakin pohditaan perhokalastuksen siiman kireydellä. Vieraana Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura.

Juontajina Hannele Lotsari-Coffeng ja Jussi Miettinen.

Ensimmäinen jakso on kuunneltavissa täällä (Soundcloud)

Ensimmäisen jakson sisältö tekstimuodossa