Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Työasuntovähennyksen voit saada kakkosasunnosta

Voit tehdä työasuntovähennyksen, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät:

  • Olet vuokrannut työasunnon varsinaisen työpaikkasi sijainnin takia.
  • Työasunto on vuokra-asunto, työsuhdeasunto, asumisoikeusasunto tai osaomistusasunto (työasuntovähennystä ei voi saada, jos työasunto on omistusasunto).
  • Jos olet perheellinen: sinulla on työasunnon lisäksi samanaikaisesti vakituinen asunto, jossa asut puolisosi tai alaikäisen lapsesi kanssa. Jos olet perheetön: sinulla on samanaikaisesti kaksi varsinaista työpaikkaa ja kaksi eri asuntoa näiden työpaikkojen sijainnin vuoksi. Perheettömän asunnoista toinen on vakituinen asunto ja toinen on työasunto.
  • Varsinainen työpaikkasi sijaitsee yli 100 kilometrin etäisyydellä vakituisesta asunnostasi.
  • Työasuntosi sijaitsee yli 100 kilometrin etäisyydellä vakituisesta asunnostasi.

Puolisoista vain toinen voi saada työasuntovähennyksen.

Työasuntovähennystä ei voi saada silloin, jos asunto on hankittu opiskelun, vapaa-ajan vieton tai pelkän etätyön vuoksi.

Kuinka paljon työasuntovähennys on?

Vuonna 2023 ja 2024 vähennys on enintään 450 euroa kuukaudelta. Vähennys ei kuitenkaan ole enempää kuin vuokra, jonka maksat työasunnosta.

Näin ilmoitat vähennyksen

Vuoden 2023 vähennys

Saat esitäytetyn veroilmoituksen seuraavan vuoden huhtikuun loppuun mennessä. Ilmoita vähennys veroilmoituksellasi määräpäivään mennessä. Vähennys otetaan huomioon verotuspäätöksessäsi, jonka saat lokakuun loppuun mennessä.

Lisätietoa esitäytetyn veroilmoituksen antamisesta ja määräpäivistä

Vuoden 2024 vähennys

Vuodenvaihteessa saapuvissa verokorteissa vuodelle 2024 ei ole mukana palkkatulojen tulonhankkimismenoja, kuten esimerkiksi työhuonevähennystä. Jos sinulla on palkkatulojen tulonhankkimismenoja yli 750 euroa vuodelle 2024, voit tehdä uuden verokortin eli muutosverokortin. Lue ohjeet verokorttiin.

Saat vähennyksestä hyödyn jo kuluvana vuonna, kun ilmoitat vähennyksen verokortillesi ja veroprosenttisi pienenee. Voit myös vain ilmoittaa vähennyksen tiedot kuluvana vuonna jo valmiiksi veroilmoitukseesi, jonka saat seuraavana keväänä. Kun saat veroilmoituksen seuraavana vuonna, tarkista tiedot ja korjaa tarvittaessa.

Ilmoita OmaVerossa

Näin ilmoitat työasuntovähennyksen OmaVerossa

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa tiedot paperilomakkeella 19: Työasuntovähennys.

Lue ohjeet: Näin ilmoitat paperilomakkeella

Mistä vähennys tehdään?

Työasuntovähennys tehdään ansiotuloista tulonhankkimismenona.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024