Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin korjaat varainsiirtoveroilmoitusta OmaVerossa

Voit korjata varainsiirtoveroilmoitusta OmaVerossa näissä tilanteissa:

 • Olet lähettänyt varainsiirtoveroilmoituksen OmaVerossa.
 • Olet antanut varainsiirtoveroilmoituksen paperilomakkeella. Paperilomakkeella annetut ilmoitukset tulevat näkyviin OmaVeroon viiveellä, joten odota, että ilmoitus näkyy OmaVerossa ja korjaa sitä vasta sitten.
 • Kiinteistönvälittäjä on antanut varainsiirtoveroilmoituksen hankkimastasi omaisuudesta mutta haluat korjata ilmoituksessa olleen virheen.

Huom. Jos koko ilmoitus on ollut aiheeton, et voi itse poistaa ilmoitusta OmaVerossa. Ota siinä tapauksessa yhteyttä Verohallintoon. Lue lisää: Miten korjaat virheet varainsiirtoveron ilmoittamisessa tai maksamisessa.

Jos varainsiirtoveroilmoitus on annettu aiemmin kuin 1.11.2019, kauppa ei näy OmaVerossa etkä voi korjata ilmoitusta siellä.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

Toimi näin

 1. Avaa etusivun välilehti Omat verolajit. Siirry osioon Varainsiirtovero ja valitse linkki Näytä tiedot varainsiirtoverosta.

  Jos olet juuri antanut ensimmäisen varainsiirtoveroilmoituksesi OmaVerossa, varainsiirtoveron osio ei heti näy etusivulla. Kirjaudu siinä tapauksessa uudestaan OmaVeroon.

 2. Avaa ilmoitus, jota haluat korjata.

 3. Valitse sivun yläreunasta linkki Korjaa. Jos Korjaa-linkkiä ei näy, et voi itse enää korjata ilmoitusta OmaVerossa. Ota tarvittaessa yhteyttä Verohallintoon.

 4. Ilmoituksessa on 4 vaihetta. Pääset siirtymään niiden välillä sivun yläreunassa olevasta vaihepolusta tai sivun alareunassa olevasta painikkeesta Seuraava.

  Siirry ilmoituksen kohtaan, jota haluat muokata. Poista virheelliset tiedot ja merkitse niiden tilalle oikeat tiedot. 

 5. Voit tarvittaessa liittää korjaamaasi varainsiirtoveroilmoitukseen liitteitä vaiheessa Lisätiedot.

 6. Kun olet korjannut tietoja, siirry lopuksi vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

  Tarkista varainsiirtoveroilmoituksen tiedot. Tarvittaessa pääset vielä muokkaamaan tietoja linkistä Muokkaa. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

  Huomaa, että tietyissä tilanteissa lähettämisen jälkeen sama ilmoitus saattaa näkyä OmaVerossa kahteen kertaan. Kun Verohallinto on käsitellyt korjauksen, ylimääräinen ilmoitus poistuu näkyvistä.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.11.2021