Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Taulukoita ajoneuvojen sovelletuista verotusarvoista

Voit arvioida autoveron määrää joko autoverolaskurilla tai aiemmin tehtyjen verotuspäätösten perusteella. Sekä autoverolaskurin että verotuspäätöstaulukoiden avulla saat suuntaa antavan arvion autoveron määrästä.

Löydät verotuspäätökset tämän sivun taulukoista:

Vuodesta 2021 alkaen eri kuukausien tiedot ovat excel-taulukoiden välilehdillä. Voit ladata excel-taulukon laitteelle, jossa on asennettuna Excel-sovellus. Voit katsella excel-taulukkoa myös ilman Office-lisenssiä.

Huomaa veron määrää arvioidessasi, että ajoneuvojen arvo muuttuu jatkuvasti markkinoiden mukaan ja samankin ajoneuvomallin veron määrä voi vaihdella.

Henkilöautojen CO2-perusteinen verotus alkoi vuoden 2008 alusta. 

Henkilöautot

Moottoripyörät

Pakettiautot

Voit hakea verosta maksullisen ennakkoratkaisun

Jos haluat etukäteen sitovan päätöksen autoveron määrästä tai esimerkiksi ajoneuvon verotusarvosta, voit hakea maksullisen ennakkoratkaisun. Näin haet ennakkoratkaisua.

Tietopyynnöt autoverotuspäätöksistä

Toisen verovelvollisen verotusasiakirjat ovat salassa pidettäviä asiakirjoja, mutta niitä voidaan luovuttaa siltä osin kuin tiedot voivat vaikuttaa tilaajan omaan veroasiaan.

Jos haluat tehdä tietopyynnön autoverotusta koskevasta päätöksestä, tee yksittäinen asiakirjapyyntö toisen verovelvollisen asiakirjasta. Lue lisää yksittäisistä asiakirjapyynnöistä.

Voit tehdä tietopyynnön OmaVerossa.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.12.2023