Palvelussa saattaa esiintyä häiriöitä maanantaina 5.12. klo 0.00–4.00 huoltotoimenpiteiden vuoksi. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Taulukoita ajoneuvojen sovelletuista verotusarvoista

Voit arvioida autoveron määrää aiemmin tehtyjen verotuspäätösten perusteella. Löydät verotuspäätökset näistä taulukoista. Taulukoiden avulla saat suuntaa antavan arvion veron määrästä. 

Huomioi veron määrää arvioidessasi, että ajoneuvojen arvo muuttuu jatkuvasti markkinoiden mukaan ja samankin ajoneuvomallin veron määrä voi vaihdella.

Verohallinto voi antaa hakemuksesta ennakkoratkaisun siitä, miten autoverolakia sovelletaan hakijan ajoneuvon verotukseen. Myös ajoneuvon verotusarvosta tai autoveron määrästä voi hakea ennakkoratkaisua. Lue lisää maksullisen ennakkoratkaisun hakemisesta.

Henkilöautojen CO2-perusteinen verotus alkoi vuoden 2008 alusta. 

Huom.! Julkaisemme tiedot vain excelissä. Löydät vuosien 2021 ja 2022 eri kuukausien tiedot excel-taulukoiden välilehdiltä.

Tietopyynnöt autoverotuspäätöksistä

Toisen verovelvollisen verotusasiakirjat ovat salassa pidettäviä asiakirjoja, mutta niitä voidaan luovuttaa siltä osin kuin tiedot voivat vaikuttaa tilaajan omaan veroasiaan.

Jos haluat tehdä tietopyynnön autoverotusta koskevasta päätöksestä, tee yksittäinen asiakirjapyyntö toisen verovelvollisen asiakirjasta. Lue lisää yksittäisistä asiakirjapyynnöistä.

Voit tehdä tietopyynnön Verohallinnon asiointipalvelussa.

Henkilöauto

Moottoripyörät

Pakettiautot

Sivu on viimeksi päivitetty 5.10.2022