Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin haet Y-tunnusta ja ilmoittaudut Verohallinnon rekistereihin OmaVerossa

Jos olet yksityishenkilö, voit perustaa toiminimen tai aloittaa maataloudenharjoittajana yritystoiminnan OmaVerossa. Saat Y-tunnuksen ja voit ilmoittautua Verohallinnon rekistereihin eli arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin.

Ohjeet muita yritysmuotoja varten

Jos sinulla jo on Y-tunnus, käytä apuna ohjetta Näin ilmoittaudut Verohallinnon rekistereihin OmaVerossa.

Näin käytät OmaVeroa

  1. Valitse Asiakastiedot-välilehdeltä Aloita yritystoiminta.

  2. Valitse ensin, merkitäänkö yritys arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Siirry sen jälkeen seuraavaan vaiheeseen, joka on Uudet tiedot.

  3. Ilmoita yrityksen toimiala linkistä Valitse toimiala. Ilmoita myös kirjanpitotapa, tilikausi ja toiminnan alkamispäivä.

  4. Jos ilmoitit yrityksen alv-rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin tai työnantajarekisteriin, anna tässä kohdassa niistä pyydetyt lisätiedot. Lopuksi voit valita, julkaistaanko osoitteesi ytj.fi-verkkopalvelussa. Kun olet antanut kaikki tiedot, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Yhteenveto.

  5. Tarkista tiedot. Tarvittaessa pääset korjaamaan tietoja Muokkaa-linkistä.

  6. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä hakemus

  7. Saat OmaVeroon kirjeen, kun yritys on rekisteröity. Kun kirjaudut OmaVeroon, näet Y-tunnuksen Asiakastiedot-välilehdellä oman nimesi alapuolella.

Sivu on viimeksi päivitetty 24.11.2020