Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä

Kevytyrittäjä työskentelee laskutuspalveluyrityksen kautta

Olet kevytyrittäjä, jos työllistät itsesi ja toimit yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan omaa yritystä.

Kevytyrittäjänä laskutat asiakasta laskutuspalveluyrityksen kautta. Asiakkaasi maksaa laskun laskutuspalveluyritykselle, joka välittää maksun edelleen sinulle. Vastaat kuitenkin itse palveluidesi markkinoinnista ja asiakashankinnasta ja sovit asiakkaan kanssa toimeksiannon ehdoista sekä työstä maksettavasta korvauksesta.

Toimintaohjeet kevytyrittäjille, esimerkiksi ruokaläheteille

Työskenteletkö kevytyrittäjänä tai mobiilisovelluksen kautta esimerkiksi ruokalähettinä?

Vastaa kysymyksiin ja saat ohjeet

Kevytyrittäjyys – miten laskutuspalvelu toimii?

Laskutuspalveluyritykset toimivat erilaisilla malleilla. Laskutuspalveluyritys voi maksaa sinulle joko palkkaa tai työkorvausta. Tarkista laskutuspalveluyrityksestä, kumpaa tuloa saat.

Työ- ja sosiaalivakuutuslainsäädännössä laskutuspalveluyrityksiä käyttäviä henkilöitä pidetään yleensä yrittäjinä. Tämä tarkoittaa sitä, että kevytyrittäjänä sinun on vakuutettava itsesi yrittäjän eläkelakien mukaan, jos säädetyt edellytykset täyttyvät. Lisätietoa työeläke.fi-sivuilta.

Jos laskutuspalveluyritys maksaa sinulle työkorvausta, sinulle voi syntyä arvonlisäverovelvoitteita. Jos myyt tavaroita tai palveluita yli 15 000 eurolla tilikaudessa (12 kk), sinun pitää ilmoittautua arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Lue lisää pienen yrityksen arvonlisäverotuksesta

Laskutuspalveluyritys hoitaa kevytyrittäjän verovelvoitteita ja muita lakisääteisiä velvoitteita. Laskutuspalveluyritys perii sinulta palveluistaan palkkion.

Tarkempia tietoja laskutuspalveluyritysten toimintaperiaatteista saat laskutuspalveluyritysten omilta verkkosivustoilta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2022