Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Yritysajoneuvon autoveroton käyttö

Jos asut vakituisesti Suomessa ja työpaikkasi sijaitsee ulkomailla, voit käyttää työnantajasi omistamaa ajoneuvoa verottomasti Suomessa työtehtäviesi hoitamiseen. Ajoneuvon käyttö asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin ei ole työtehtävien hoitamista.

Verottoman käytön edellytykset

Jos asut vakituisesti Suomessa, voit käyttää yritysajoneuvoa verottomasti näillä ehdoilla:

  • työpaikkasi sijaitsee ulkomailla
  • ajoneuvo on rekisteröity pysyvästi työpaikkasi sijaintivaltioon
  • ajoneuvo on työnantajasi omistuksessa tai hallinnassa
  • käytät ajoneuvoa Suomessa enintään 3 vuorokautta yhtäjaksoisesti
  • käytät ajoneuvoa Suomessa vain työtehtävien hoitamiseen
  • viet ajoneuvon takaisin työpaikkasi sijaintivaltioon kunkin työtehtävän päätyttyä.

Jos asut vakituisesti ulkomailla, lue ohje: Ajoneuvon veroton käyttö, kun asut ulkomailla ja työskentelet Suomessa (esimerkiksi rajatyöntekijä).

Tee ajoneuvon verottomasta käytöstä ilmoitus

Anna ajoneuvon verottomasta käytöstä ilmoitus ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön Suomessa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä erikseen jokaisesta käyttökerrasta, vaan voit tehdä ilmoituksen vuodeksi kerrallaan.

Tee ilmoitus OmaVerossa

OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse Kaikki verolajit -välilehti ja sieltä Autoveron toiminnot. Valitse sen jälkeen linkki Ilmoitus verottomasta käytöstä.

Kun olet lähettänyt ilmoituksen OmaVerossa, saat Verohallinnolta kirjeen, jossa vahvistetaan ilmoituksen vastaanotto. Saat vahvistuskirjeen heti OmaVeron postilaatikkoon, josta voit tulostaa sen. Kirje lähetetään sinulle myös postitse.

Pidä vahvistuskirje mukana ajoneuvossa ja esitä se tarvittaessa poliisille tai Tullille.

Anna ajoneuvosta uusi verottoman käytön ilmoitus, jos käytät ajoneuvoa vahvistuskirjeeseen merkityn käytön päättymispäivän jälkeen. Tee uusi ilmoitus myös silloin, jos aiemmin ilmoittamiisi tietoihin tulee muutoksia. 

Huom.! Vahvistus ei ole hyväksyntä verottoman käytön edellytyksistä. Varmista aina etukäteen, että autoa käytetään vain verottomaan tarkoitukseen. Jos verottomuuden perusteita ei ole, ajoneuvon käyttö on verollista. Voit hakea Verohallinnolta ennakkoratkaisun siitä, miten autoverolakia sovelletaan ajoneuvon verotukseen. Lue lisää ennakkoratkaisun hakemisesta.

Jos et voi tehdä ilmoitusta OmaVerossa, voit tehdä verottoman käytön ilmoituksen lomakkeella 1240 (Ilmoitus ulkomaisen työnantajan ajoneuvon käytöstä työtehtäviin). Saat ilmoittamaasi osoitteeseen vahvistuksen postitse.

Miten työsuhde- ja yritysajoneuvo eroavat toisistaan?

Yritysajoneuvoa voi käyttää autoverotta vain työtehtävien hoitamiseen. Työsuhdeajoneuvoa voi käyttää työtehtävien hoitamiseen sekä omiin ajoihin. Lue lisää työsuhdeajoneuvosta.

Sivu on viimeksi päivitetty 11.4.2022