Vero.fi:ssä on huoltokatko keskiviikkona 29.5. klo 6–9. OmaVero toimii normaalisti.

Ajoneuvon veroton käyttö: huolto, esittely, tutkimus, autoalan käyttö ym.

Ajoneuvoa voi käyttää Suomessa verottomasti, jos:

  • ajoneuvo tuodaan Suomeen vain huoltoa, korjausta tai muuta käsittelyä varten tai ajoneuvoa siirretään näiden toimenpiteiden takia Suomessa lyhyitä matkoja
  • ajoneuvoa käytetään vain kokeiluun, esimerkiksi ajoneuvon teknisten ominaisuuksien mittaamiseksi ja selvittämiseksi
  • ajoneuvoa käytetään vain tutkimuskäyttöön
  • ajoneuvoa käytetään vain tyyppihyväksynnän suorittamista varten
  • ajoneuvoa siirretään ajamalla tuontipaikalta muualle Suomeen tai vientipaikalle.

Verohallinto voi yksittäistapauksissa hyväksyä ajoneuvon lyhytaikaisen verottoman käytön myös muussa vastaavassa tilanteessa.

Anna ajoneuvosta verottoman käytön ilmoitus

Ajoneuvon maahantuojan tai käyttöönottajan pitää ilmoittaa Verohallinnolle verottomasta käytöstä ennen kuin käyttö alkaa.

Kun teet ilmoituksen OmaVerossa, saat siitä Verohallinnolta heti vahvistuskirjeen OmaVeroon. Kirjeessä vahvistetaan ilmoituksen vastaanotto, ja voit tulostaa sen ajoneuvon käyttöä varten. Valitse välilehti Yhteydenpito ja sen jälkeen kohdasta Päätökset ja kirjeet linkki Avaa päätökset ja kirjeet. Kirje lähetetään sinulle myös postitse.

Pidä vahvistuskirje verottoman käytön ilmoituksesta mukana ajoneuvossa joko paperisena tai mobiililaitteella saatavissa. Esitä se tarvittaessa poliisille tai Tullille.

Huomioi! Vahvistuskirje ei ole Verohallinnon antama hyväksyntä siitä, että verottoman käytön edellytykset täyttyisivät. Selvitä aina etukäteen, onko verottomalle käytölle perusteita. Jos perusteita ei ole, ajoneuvon käyttö on verollista. Voit hakea Verohallinnolta ennakkoratkaisun siitä, miten autoverolakia sovelletaan ajoneuvon verotukseen. Lue lisää ennakkoratkaisun hakemisesta.

Voit ilmoittaa verottomasta käytöstä OmaVerossa tai paperilomakkeella. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse välilehti Veroasiat ja sen jälkeen kohdasta Autovero linkki Autoveron toiminnot. Valitse seuraavaksi linkki Ilmoitus verottomasta käytöstä.

Tee verottoman käytön ilmoitus OmaVerossa

Jos et voi tehdä ilmoitusta OmaVerossa, voit tehdä verottoman käytön ilmoituksen lomakkeella 1225 (Ilmoitus ajoneuvon käyttöönotosta - Veroton käyttö). Saat ilmoittamaasi osoitteeseen vahvistuksen postitse.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024