Tilinumeron ilmoitus ja muutokset - henkilöasiakkaat

Oikea pankkitilinumero nopeuttaa veronpalautuksen saamista. Ilmoita tilinumerosi joko verkossa OmaVero-palvelussa tai lomakkeella. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

Tilinumero on helppo ilmoittaa verkossa

Ilmoita Verohallinnolle tilinumerosi, jos et ole sitä jo aikaisemmin tehnyt tai jos aiemmin ilmoittamasi tilinumero on muuttunut.

Tilinumeron voit ilmoittaa OmaVerossa. Palveluun kirjaudut henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Katso ohjeet: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

OmaVerossa voit ilmoittaa myös alaikäisen lapsesi tilinumeron. Alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, mikäli hänellä on mobiilivarmenne käytössään.

Lue kuolinpesän tilinumeron ilmoittamisesta.

Tilinumeron voi ilmoittaa myös paperilomakkeella

Täytä ja tulosta henkilöasiakkaan ilmoitus tilinumerosta (lomake 7208)

Lomakkeella ilmoitetaan asiakastiedot, aiemmin ilmoitettu tilinumero sekä uusi tilinumero ja puhelinnumero. Palauta lomake allekirjoitettuna lomakkeella olevaan osoitteeseen tai mihin tahansa verotoimistoon.

Lomakkeen voi tilata postitettuna palvelunumerosta 029 497 026 (puhelun hinta pvm./mpm.).

Huom! Yrittäjät ja muut arvonlisäverovelvolliset yksityishenkilöt ilmoittavat tilinumeronsa sähköisesti OmaVerossa. He voivat ilmoittaa tilinumeronsa paperilomakkeella vain erityisestä syystä, kuten teknisen esteen vuoksi. OmaVeroon kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, Katso-tunnisteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Auto- ja valmisteveroasiakkaille ainoastaan paperilomake

Auto- ja valmisteveroasiakkaiden tulee ilmoittaa tilinumero paperilomakkeella. 

Auto- ja valmisteveron palautuksia varten ilmoitettu tilinumero voi olla eri kuin Verohallinnolle muuten ilmoitettu tilinumero. Näin ollen auto- ja valmisteveroasiakkaiden tiedoissa on mahdollista olla kerrallaan useampi tilinumero. Muilla asiakkailla voi olla Verohallinnon tiedoissa ainoastaan yksi voimassa oleva tilinumero.