Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Voinko lisätä liitteitä tai antaa lisätietoja veroilmoitukseeni OmaVerossa?

Esitäytettyyn veroilmoitukseen ei voi liittää liitteitä tai kirjoittaa vapaamuotoisia selvityksiä kuin muutamissa poikkeustapauksissa.

Kun täydennät esitäytetyn veroilmoituksen OmaVerossa, kaikki tarpeelliset tiedot kysytään sinulta veroilmoituksen eri vaiheissa. Riittää, kun merkitset oikeat tiedot täyttökenttiin.

Jos ilmoitat esimerkiksi vähennyksen, merkitse vähennyksen määrä ja pyydetyt tiedot niille tarkoitettuihin kenttiin OmaVerossa. Vähennykseen liittyviä tositteita ja kuitteja ei liitetä mukaan − säilytä ne kuitenkin itselläsi. Veroilmoituksessa ei ole myöskään lisätietokenttiä vapaamuotoisen tekstin kirjoittamiseen. Pyydämme sinulta lisätietoja tarvittaessa.

Joissakin poikkeustapauksissa voit lisätä liitteen − esimerkiksi, jos ilmoitat arvopaperikauppoja. Tällöin siinä kohdassa näkyy otsikko Liitteet ja linkki Lisää tiedosto.

Huomaa myös, että OmaVerossa ei ole numeroituja lomakkeita, esimerkiksi lomaketta 7H (Vuokratulot – osakehuoneistot). Ilmoita eri tulojen tiedot omien otsikkojensa alla, esimerkiksi vuokratulot omassa kohdassaan.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.5.2022