Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Sijoitin CFD-sopimukseen eli hinnanerosopimukseen. Miten ilmoitan saamani voitot veroilmoituksessa? Saanko vähentää tappiot?

Huomaa, että CFD-hinnanerosopimukset eivät ole virtuaalivaluuttaa ja niitä verotetaan eri tavalla kuin virtuaalivaluutoista saatuja voittoja. CFD-hinnanerosopimuksiin ei sovelleta luovutusvoittoverotuksen säännöksiä eikä tappioita voi vähentää voitoista.

Jos saat CFD- eli hinnanerosopimuksesta voittoa, se verotetaan pääomatulona. Pääomatulon veroprosentti on 30 % 30 000 euroon asti ja sen ylittävältä osalta maksetaan veroa 34 %.

Hinnanerosopimuksesta syntynyttä tappiota ei huomioida verotuksessa millään tavalla – ei luovutustappiona eikä vähennyskelpoisina kuluina.

Huomaa, että hinnanerosopimusten verotuksessa jokainen tapahtuma käsitellään itsenäisesti. Voitolliset kaupat verotetaan siis pääomatulona eikä tappiollisia kauppoja voi vähentää voitoista. Jos käyt kauppaa CFD-sopimuksilla, voit siis menettää sijoittamasi pääoman ja olla silti verovelvollinen voitollisista kaupoistasi.

Ilmoita tulot esitäytetyssä veroilmoituksessa

Laske yhteen CFD-sopimuksista saamasi voitot ja ilmoita tämä summa esitäytetyssä veroilmoituksessasi, OmaVeron kohdassa Ulkomaan tulot – Muut ulkomailta saadut pääomatulot. Jos ilmoitat paperilla, käytä lomaketta 16B (Selvitys ulkomaantuloista, pääomatulot).

Sen sijaan hinnanerosopimuksista johtuvia tappioita tai kuluja ei pidä ilmoittaa veroilmoituksessa, koska niitä ei voi vähentää voitoista.

Verohallinto saa tietoja ulkomailta saaduista tuloista ja valvoo niiden ilmoittamista verotuksessa.

Lue lisää johdannaisten verotuksesta

Lue lisää automaattisesta tietojenvaihdosta

Sivu on viimeksi päivitetty 14.1.2022