Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Mitä jos en pysty maksamaan ajoissa jäännösveroa?

Myöhässä olevalle jäännösverolle kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien siihen asti, kunnes maksat veron. Mitä aikaisemmin maksat, sitä vähemmän viivästyskorkoa kertyy.

Viivästyskoron määrän voit laskea korkolaskurilla. Jos tarkistat maksettavan veron määrän maksupäivänä OmaVerosta, korko on laskettu valmiiksi mukaan summaan.

Myöhässä olevista veroista on maksukehotus OmaVerossa ja verojen yhteenvedossa. Saat tällaisen maksukehotuksen sisältävän yhteenvedon 1–3 kertaa, ennen kuin maksamattomat verot menevät ulosottoon. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja. Maksukehotuksessa kerrotaan aina, mihin mennessä vero pitää viimeistään maksaa, ettei sitä lähetetä ulosottoon.

Voit myös hakea maksujärjestelyä OmaVerossa. Lue lisää maksujärjestelyn hakemisesta jäännösveroa varten.

Jos vain jäännösvero on myöhässä, saat 3 maksukehotusta

Jos verovuoden 2023 jäännösvero jäi maksamatta, mutta olet hoitanut muut verot ja veroilmoitukset ajallaan, saat 3 maksukehotusta yhteenvedon mukana.

Alla on esimerkki jäännösverosta, jonka ensimmäisen erän eräpäivä on 1.8.2024:

 • Jäännösveron 1. erän eräpäivä on 1.8.2024.

  Maksa jäännösvero viimeistään eräpäivänä. Voit maksaa OmaVerossa, tilata e-laskun tai käyttää verotuspäätöksen mukana saamiasi tilisiirtolomakkeita.
 • Jos maksat vasta eräpäivän jälkeen, muista maksaa viivästyskorko.

  Jos maksat jäännösveron eräpäivän jälkeen, lisää maksettavaan määrään viivästyskorko. Maksa OmaVerossa, niin viivästyskorko on laskettu valmiiksi veron määrään. Voit laskea koron määrän myös korkolaskurilla.
 • Saat jäännösveron 1. erästä ensimmäisen maksukehotuksen yhteenvedon mukana syyskuussa.

  Maksa jäännösvero viimeistään yhteenvedolla kerrottuna päivänä eli 23.9.2024.

 • Jos jäännösverosi on jaettu kahteen erään, toisen erän eräpäivä on 1.10.2024.

  Maksa viimeistään eräpäivänä. Voit maksaa OmaVerossa, tilata e-laskun tai käyttää verotuspäätöksen mukana saamiasi tilisiirtolomakkeita. Saat jäännösveron 1. erästä toisen maksukehotuksen lokakuussa. Maksa jäännösvero viimeistään maksukehotuksessa kerrottuna päivänä eli 22.10.2024.

 • Saat jäännösveron 1. erästä kolmannen maksukehotuksen sekä ilmoituksen ulosottoon lähettämisestä marraskuussa.

  Maksa jäännösvero viimeistään maksukehotuksessa kerrottuna päivänä eli 22.11.2024. Jos sinulla on edelleen myös 1.10.2024 erääntynyt jäännösveron toinen erä maksamatta, maksa se samaan päivään mennessä. Molemmat yhä maksamatta olevat erät lähetetään tämän jälkeen ulosottoon.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2024