Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Maksaminen e-laskulla

E-lasku helpottaa maksamista ja eräpäivän muistamista. Tarvittavat tiedot ovat valmiina laskulla, joten sinun ei tarvitse täyttää niitä enää erikseen.

E-laskua voivat käyttää henkilöasiakkaat sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajat.

Jos liikkeen- tai ammatinharjoittajalla on verkkolaskuosoite, hän voi saada verkkolaskun kiinteistöverosta. Yritys- ja yhteisöasiakkaat voivat maksaa verkkolaskulla sekä kiinteistöveron että ennakko- ja jäännösveron. Lue lisää verkkolaskusta.

Mitkä verot voin maksaa e-laskulla?

Voit tilata e-laskun kiinteistöverosta, jäännösverosta ja ennakkoverosta. Yksi tilaus koskee automaattisesti kaikkia näitä veroja.

Huomaa, että lisäennakosta tai maksujärjestelyn maksueristä et voi saada e-laskua.

Miten tilaan e-laskun?

E-laskun voit tilata omassa verkkopankissasi. Etsi verkkopankistasi kohta, jossa e-laskuja voi tilata. Hae laskuttajista Verohallinto, anna henkilötunnuksesi ja tilaa e-lasku.

Huomaa, että yksi tilaus koskee automaattisesti sekä kiinteistöveroa, ennakkoveroa että jäännösveroa.

Voit tehdä tilauksen milloin tahansa, kuitenkin viimeistään kolme viikkoa ennen veron eräpäivää. Saat e-laskun verkkopankkiisi noin kaksi viikkoa ennen veron eräpäivää.

Miten voin tarkistaa olenko jo tilannut e-laskun?

Jos olet jo tilannut Verohallinnolta e-laskun, näet valitsemasi maksutavan joko OmaVerosta Asiakastiedot-välilehdeltä tai verotuspäätöksen tilisiirron Euro-kentästä. Voit tarkistaa asian myös verkkopankistasi.

Miten voin perua e-laskun?

Voit perua e-laskutilauksen verkkopankissasi.

Huomaa kuitenkin, että peruutus koskee kaikkia e-laskulla tilattavia veroja (kiinteistövero, jäännösvero ja ennakkovero) eli et voi perua vain yhden verolajin e-laskua.

Sivu on viimeksi päivitetty 20.12.2022