Näin teet työntekijäilmoituksen OmaVerossa

 1. Etsi Toiminnot-kohta ja valitse Kaikki toiminnot.

 2. Selaa kohtaan Muut ilmoitukset ja valitse Rakentamisilmoitukset.

 3. Klikkaa linkkiä Valitse ilmoitus sen kauden kohdalta, jonka tietoja haluat ilmoittaa.

 4. Valitse työntekijäilmoitus: klikkaa sen kohdalta linkkiä Tee ilmoitus.

 5. Ensimmäinen vaihe on Ilmoittajan tiedot. Muuta tarvittaessa lisätietojen antajan yhteystietoja ja siirry vaiheeseen Työmaiden tiedot. Pääset siihen Seuraava-painikkeesta.

 6. Anna tiedot työmaa kerrallaan. Valitse Lisää työmaa, niin pääset ilmoittamaan yhden työmaan työntekijät.

 7. Täytä ensin työmaan sijainti. Valitse sitten Lisää työnantaja, niin pääset ilmoittamaan työmaalla toimivien työnantajien tiedot.

  Täytä tiedot työnantaja kerrallaan.

 8. Täytä työnantajan Y-tunnus tai tarvittaessa jokin muu tunnusvaihtoehto. Ilmoita myös, kuka on työnantajayrityksen yhteyshenkilö ja onko yrityksellä vuokratyöntekijöitä työmaalla.

  Valitse OK.

  Valitse uudelleen Lisää työnantaja, niin pääset ilmoittamaan seuraavan työnantajan tietoja.

 9. Anna tiedot kaikista työntekijöistä, jotka työskentelevät työmaalla. Valitse Lisää työntekijä.

 10. Voit lisätä työntekijän joko veronumeron tai henkilötunnuksen perusteella. Jos saat virheilmoituksen, että veronumero ja syntymäaika eivät vastaa toisiaan, tarkista vielä tiedot ja vastaa varmistuskysymykseen, joka tulee näkyviin tietojen yläpuolelle.

  Täytä vielä tiedot työntekijän työsuhteesta ja työnantajasta.

  Valitse sitten OK.

  Valitse uudelleen Lisää työntekijä, niin pääset ilmoittamaan seuraavan työntekijän tietoja.

 11. Jos et tiedä kaikkien työntekijöiden tietoja, valitse Ilmoitetut työntekijät -kohdassa vaihtoehto Ei. Sivulle avautuu taulukko ilmoittamistasi tiedoista.

  Muokkaa tietoja sen työnantajan kohdalta, jonka kaikkia työntekijöitä et vielä tiedä.

  Ilmoitettu-sarakkeessa on oletuksena vaihtoehto Kaikki. Klikkaa Kaikki-sanaa oikean työnantajan kohdalta ja valitse Kaikki-vaihtoehdon tilalle Osa (jos ilmoitat osan työntekijöistä) tai Ei yhtään (jos et vielä voi ilmoittaa yhtään työntekijää).

 12. Kun olet ilmoittanut kaikki työntekijätiedot, valitse Tiedot työmaasta -sivulla OK. Pääset takaisin työmaiden päänäkymään, jossa näet ilmoittamasi työmaat.

 13. Kun olet ilmoittanut kaikki työmaat, niillä toimivat yritykset ja työntekijät, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä. Pääset siihen Seuraava-painikkeesta.

 14. Ennen kuin lähetät tiedot, tarkista ne. Tarvittaessa voit vielä korjata tietoja. Pääset aikaisempiin vaiheisiin Edellinen-painikkeesta.

  Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse Tallenna keskeneräisenä. Verohallinto ei käsittele ilmoitusta, ennen kuin olet lähettänyt sen.

 15. Jos tiedot ovat oikein, valitse Lähetä.

  Lähettämäsi ilmoitukset näkyvät aina myös OmaVerossa.