Näin haet ennakkoveroa ja lisäennakkoa OmaVerossa – ohje osakeyhtiöille ja muille yhteisöasiakkaille

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan)

 • Olet välilehdellä Omat verolajit.

  Valitse osiosta Yhteisön tulovero oikean verovuoden kohdalta linkki Tee ennakkoverohakemus.

 1. Hakemuksessa on 3 vaihetta. Näet ne vaihepolusta, joka on sivun yläreunassa.

  Vaihe Tulos: Jos haet ennakkoveroa kuluvalle tai seuraavalla verokaudelle, valitse ilmoitatko vain tuloksen vai tarkemman laskelman tuloksesta. Täytä tarvittavat tiedot.

 2. Vaihe Ennakkoveron määrä: Saat tiedon uudesta ennakkoveron määrästä.

 3. Vaihe Esikatsele ja lähetä: Kun hakemuksesi on valmis, tarkista tiedot ja valitse painike Lähetä. Saat onnistuneesta lähetyksestä vastaanottokuittauksen.

  Ennakkoveropäätöksen näet OmaVerossa, kun hakemus on käsitelty. Näin löydät verotuspäätöksen, verotustodistuksen tai kirjeen OmaVerossa

 1. Hakemuksessa on 3 vaihetta. Näet ne vaihepolusta, joka on sivun yläreunassa.

  Vaihe Tulos: Ilmoita uudet tiedot tulolähteittäin. Ilmoita tulos tilanteen mukaan joko elinkeinotoiminnasta, henkilökohtaisesta tulolähteestä, maatalouden tulolähteestä tai useammasta näistä.

 2. Vaihe Ennakkoveron määrä: Näet maksettavan lisäennakon määrän suoraan OmaVerosta. Lisäennakko maksetaan yhdessä erässä, ja voit valita eräpäiväksi saman päivän tai jonkin päivän seuraavien kolmen viikon ajalle. Eräpäivä on kuitenkin aina pankkipäivä.

 3. Vaihe Esikatsele ja lähetä: Kun hakemuksesi on valmis, valitse painike Lähetä.

  Saat vastaanottokuittauksen lähetetystä hakemuksesta. Voit avata lisäennakkoa koskevan ennakkoveropäätöksen heti. Päätös myös arkistoituu OmaVeroon: Näin löydät verotuspäätöksen, verotustodistuksen tai kirjeen OmaVerossa