Matkakulut

Ilmoita vuoden 2018 tiedot veroilmoitusta varten jo nyt OmaVerossa. Silloin ne näkyvät jo valmiiksi esitäytetyllä veroilmoituksellasi, jonka saat keväällä 2019. Katso tiedot, jotka voit ilmoittaa jo nyt.

Voit vähentää verotuksessa työssä käymiseen ja töiden tekemiseen liittyvät matkakulut. Voit ilmoittaa matkakulut joko veroilmoituksella tai verokortilla.

Toiset matkat saa vähentää asunnon ja työpaikan välisinä matkakuluina, jolloin vähennys tulee laskea halvimman käytettävissä olevan kulkuneuvon mukaan. Vähennyksellä on omavastuu ja enimmäismäärä.

Toiset matkat taas huomioidaan tulonhankkimisvähennyksenä, jolloin vähennys yleensä myönnetään matkaan käytetyn kulkuneuvon mukaan, ilman omavastuuta tai vähennyksen enimmäismäärää.

Matkakulut verokortilla

Verokortillasi voi olla matkakuluja jo valmiiksi huomioituna

Vuoden vaihteessa saat ns. perusverokortin, jolla voi olla matkakuluja jo valmiiksi huomioituina. Tarkista, että tiedot ovat oikein. Matkakuluvähennyksen tiedot pohjautuvat edellisen vuoden verotukseen, joten ne eivät ehkä enää pidä paikkaansa. Jos matkakulut ovat muuttuneet, ilmoita uudet tiedot verokortille.

Hae verokorttia OmaVerossa

Muutosverokortin matkakulut siirtyvät esitäytetylle veroilmoitukselle

Perusverokortilla huomioidut matkakulut eivät siirry esitäytetylle veroilmoitukselle. Jos olet hankkinut kuluvan vuoden aikana uuden verokortin, sitä varten ilmoittamasi matkakulut ovat valmiina esitäytetyllä veroilmoituksella, jonka saat keväällä. Tarkista matkakulujen määrä. Jos verokortin yhteydessä arvioimasi matkakulut eivät olekaan toteutuneet, korjaa tiedot OmaVerossa tai paperilomakkeella.

Ilmoita matkakulut OmaVerossa

Verkkopalvelu ohjaa matkakulujen ilmoittamisessa

Jotta matkakulut vähennetään oikein verotuksessasi, on tärkeää ilmoittaa kulujen määrä oikeaan kohtaan veroilmoituksella ja verokorttia hankkiessa. Verkossa ohjaustekstit helpottavat matkakulujen ilmoittamista. Silloin matkakulut ohjautuvat oikein vähennettäväksi joko asunnon ja työpaikan välisinä matkoina tai tulonhankkimiskuluina.