Näin näet OmaVerosta, onko veronpalautustasi käytetty verojen maksuksi

Jos sinulla on jo ennestään maksamattomia tai verotuksesi päättymisen jälkeen erääntyviä veroja, veronpalautustasi käytetään verojesi maksuksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti

 • maksamatta oleviin veroihin heti verotuksesi päätyttyä sekä
 • erääntyviin veroihin heti niiden eräpäivänä.

Tiedot veronpalautuksen käytöstä näet OmaVerosta heti, kun veronpalautustasi on käytetty veron maksuksi.

 1. Klikkaa "Suoritetut maksut ja palautukset" -välilehteä.

 2. Jos veronpalautustasi on käytetty verojen maksuksi, näet siitä tiedon taulukossa "Veroihin käytetyt maksut ja palautukset".

  • Veronpalautuksen käytetyn määrän näet sarakkeesta "Käytetty määrä".
  • Veronpalautuksen käytön tiedot saat näkyviin klikkaamalla "Maksun tai palautuksen käyttö" -sarakkeen linkkiä "Tiedot käytöstä".
 3. Näet avautuvasta näkymästä "Käyttö verolajeihin" -välilehden "Verolaji"-sarakkeesta ne verot, joihin veronpalautustasi on käytetty. Näet "käytetty määrä" -sarakkeesta verojen maksuksi käytetyn palautuksen määrän.

  • Jos veronpalautustasi on ulosmitattu, lukee "Verolaji"-sarakkeessa "Siirto muihin saataviin". Tarkemmat tiedot veronpalautuksesi käytöstä saat tällöin ulosottoviranomaiselta. Huomioithan, että mahdollinen ulosmittaus voidaan tehdä milloin tahansa siihen asti, kunnes veronpalautus on maksettu sinulle.
 4. Valitsemalla "Yksityiskohtaiset tiedot" -välilehden, näet tarkemmat tiedot palautuksen käytöstä. Klikkaamalla "Kausi"-sarakkeessa olevaa linkkiä pääset tarkastelemaan verokauden tapahtumia.