Näin näet OmaVerosta miten veronpalautustasi on käytetty

 1. Klikkaa "Suoritetut maksut ja palautukset" -välilehteä.

  Jos veronpalautustasi on käytetty kiinteistöveroon, tieto käytöstä ei näy OmaVerossa vaan saat ilmoituksen veronpalautuksen käytöstä postitse.

 2. Jos veronpalautustasi on käytetty maksamattomiin veroihin, näet siitä tiedon taulukossa "Veroihin käytetyt maksut ja palautukset".

  • Palautuksen käytetyn määrän näet sarakkeesta "Käytetty määrä". Jos palautusta on käytetty useampaan eri veroon, näkyy käyttö erikseen jokaisen veron osalta.
  • Palautuksen käytön tiedot saat näkyviin klikkaamalla "Maksun tai palautuksen käyttö" -sarakkeen linkkiä "Tiedot käytöstä".
 3. Näet avautuvasta näkymästä "Käyttö verolajeihin" -välilehden "Verolaji"-sarakkeesta ne verot, joihin veronpalautustasi on käytetty. Näet "käytetty määrä" -sarakkeesta maksamattomiin veroihin käytetyn palautuksen määrän.

  • Jos veronpalautustasi on ulosmitattu, lukee "Verolaji"-sarakkeessa "Siirto muihin saataviin". Tarkemmat tiedot veronpalautuksesi käytöstä saat tällöin ulosottoviranomaiselta. Huomioithan, että mahdollinen ulosmittaus voidaan tehdä milloin tahansa siihen asti, kunnes veronpalautus on maksettu sinulle.
 4. Valitsemalla "Yksityiskohtaiset tiedot" -välilehden, näet tarkemmat tiedot palautuksen käytöstä. Klikkaamalla "Kausi"-sarakkeessa olevaa linkkiä pääset tarkastelemaan verokauden tapahtumia.

 5. "Asiakkaalle maksetut palautukset" -taulukosta näet ne palautukset, jotka on jo maksettu sinulle.