Näin näet veronpalautuksesi määrän ja maksupäivän OmaVerosta

Näet veronpalautuksesi määrän ja maksupäivän OmaVeron etusivulta. Huomaathan, että jos verotuksesi ei ole vielä päättynyt, veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua.

Siirry OmaVeroon, jos et ole vielä kirjautunut palveluun (avautuu uuteen ikkunaan). Etene sen jälkeen seuraavasti.

 1. Katso kuva

  Jos verotuksesi ei ole vielä päättynyt, näet veronpalautuksesi määrän ja maksupäivän OmaVeron etusivulla kohdassa Verotuspäätös tuloverosta.

  Jos omaan veroilmoitukseesi tai puolisosi veroilmoitukseen tulee vielä muutoksia, saat uuden verotuspäätöksen. Samalla veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua.

  Huomaa, että veronpalautuksen määrä ei välttämättä ole sama kuin tilillesi maksettava määrä, sillä Verohallinto voi käyttää veronpalautusta esimerkiksi verojesi maksuksi.

 2. Katso kuva

  Jos verotuksesi on päättynyt, näet veronpalautuksesi määrän ja maksupäivän osiossa Henkilön tulovero, kohdassa Verovuosi.

 3. Katso kuva

  Huomaathan, että jos veronpalautustasi on käytetty verojen maksuksi, mahdollinen muutos veronpalauksen määrässä ei näy OmaVeron etusivulla. Voit katsoa tiedot veronpalautuksen käytöstä kohdasta Suoritetut maksut ja palautukset. Katso tarkemmin: Näin näet OmaVerosta, onko veronpalautustasi käytetty verojen maksuksi.

  Veronpalautustasi käytetään veron maksuksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti

  • maksamatta oleviin veroihin heti verotuksesi päätyttyä sekä
  • erääntyviin veroihin heti niiden eräpäivänä.