Vero.fi ja sähköiset asiointipalvelumme ovat pois käytöstä lauantaina 6.6. noin klo 18–22. Lisätietoa huoltokatkosta

Voinko saada maksujärjestelyn jäännösveroa varten?

Jos et pysty maksamaan jäännösveroa eräpäivään mennessä etkä myöskään maksukehotusten mukaan, voit hakea maksujärjestelyä OmaVerossa.

Katso ohje: Näin teet maksujärjestelypyynnön OmaVerossa

Voit saada maksujärjestelyn, jos

  • maksuvaikeutesi ovat tilapäisiä
  • sinulla ei ole ennestään verojen maksujärjestelyä, joka on vielä voimassa
  • verojasi ei ole ulosotossa perittävänä.

Katso maksujärjestelyn muut edellytykset ja hakuohjeet.

Jos maksujärjestelyn esteenä on aikaisempi, kesken oleva maksujärjestely, voit halutessasi maksaa sen kerralla loppuun ja hakea uutta maksujärjestelyä sen jälkeen. Katso OmaVerosta maksujärjestelyyn kuuluvien verojen kokonaismäärä ja käytä maksaessasi maksujärjestelyn viitenumeroa. Voit hakea uutta maksujärjestelyä OmaVerossa muutaman päivän kuluttua siitä, kun olet maksanut kaikki aiempaan maksujärjestelyysi kuuluneet verot.

Huomaa, että et voi hakea maksujärjestelyä ennen kuin veron tarkka määrä on selvillä eli verotuksesi on päättynyt ja olet saanut verotuspäätöksen.

Usein kysyttyä

Maksujärjestelyä kannattaa hakea vasta jäännösveron eräpäivän jälkeen, sillä maksujärjestelyn ensimmäinen eräpäivä on jo 30 arkipäivän sisään maksujärjestelyn myöntämisestä.

Voit maksaa jäännösveroa myös osittain ennen maksujärjestelyn hakemista. Maksutiedot näet OmaVerosta tai verotuspäätökseltäsi. Sinun ei ole myöskään välttämätöntä hakea maksujärjestelyä, jos voit maksaa jäännösveron eräpäivän jälkeen saamallasi maksukehotuksella.

Huomaathan, että maksamatta olevalle verolle tai sen maksamattomalle osalle pitää maksaa 7 % viivästyskorkoa alkuperäistä eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen maksupäivään asti.