Kiinteistöverotuspäätös

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet ovat Omaverossa. Postitse ne ovat perillä maaliskuussa.

Kiinteistöverotuspäätöksessä on

  • selvitys kiinteistötiedoista
  • laskelma kiinteistöverosta
  • kiinteistöveron maksutiedot
  • henkilökohtainen kiinteistöverotuksen päättymispäivä.

Katso kiinteistöverotuspäätös OmaVerosta

Kiinteistöverotuspäätös on OmaVeron Postilaatikossa.  Jos päätöstä ei näy Postilaatikossa, valitse Näytä kaikki

Kun saat kiinteistöverotuspäätöksen, tarkista että tiedot ovat oikein. 

Joissakin tapauksissa voit kiinteistöverotuspäätöksen sijaan saada ensin selvityksen kiinteistöverotuksen perusteena käytettävistä kiinteistötiedoista.

Kiinteistöveron eräpäivät voivat muuttua

Suurimmalla osalla asiakkaista kiinteistöveron eräpäivät ovat 6.8.2020 ja 6.10.2020. Oman eräpäiväsi näet kiinteistöverotuspäätöksestä. Jos korjaat kiinteistöverotuspäätöstä, kiinteistöveron eräpäivät voivat siirtyä.

Jos korjaat kiinteistöveroilmoituksen tietoja, saat uuden kiinteistöverotuspäätöksen. Silloin myös kiinteistöveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät eteenpäin. Uuden eräpäivän näet uudesta kiinteistöverotuspäätöksestä.

Jos et korjaa kiinteistöverotuspäätöstä, keväällä saatu kiinteistöverotuspäätös ja kiinteistöveron eräpäivät jäävät voimaan.

Usein kysyttyä

Saat uuden kiinteistöverotuspäätöksen ja maksutiedot lokakuun loppuun mennessä OmaVeroon ja  postitse. Kiinteistöveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät myöhemmäksi ja myös kiinteistöveron määrä voi muuttua.

Kyllä saat, jos muutoksia on tehty yhdessä omistettuun kiinteistöön. Saatte kiinteistöverotuspäätöksen ja maksutiedot lokakuun loppuun mennessä OmaVeroon ja postitse.

Kiinteistöveron eräpäivät todennäköisesti siirtyvät myöhemmäksi ja myös kiinteistöveron määrä voi muuttua.

Et saa uutta kiinteistöverotuspäätöstä. Vuonna 2020 tapahtuneet muutokset vaikuttavat vasta vuoden 2021 kiinteistöveroon. Ilmoittamasi muutokset näkyvät vasta vuoden 2021 kiinteistöverotuspäätöksellä. Saat kiinteistöverotuspäätöksen keväällä 2021.

Et saa kiinteistöverotuspäätöstä. Pelto kuuluu maapohjiin, jotka eivät ole kiinteistöveronalaisia. Tästä syystä pelto ei näy kiinteistöverotuspäätöksellä.