Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Kiinteistöveroilmoitus (3743)

Tällä lomakkeella voit täydentää tai korjata kiinteistötietoja kiinteistöverotusta varten.

Tietojen korjaaminen on kätevintä OmaVerossa. Jos et pysty ilmoittamaan tietoja itse verkossa, voit valtuuttaa toisen henkilön ilmoittamaan tiedot puolestasi: Näin annat Suomi.fi-valtuuden veroasiointiin.

Siirry OmaVeroon

Lue ohje: Kiinteistöverotuspäätöksen tarkistaminen ja korjaaminen OmaVerossa

Huomioi seuraavat asiat, jos ilmoitat tiedot paperilomakkeella

  • Käytä vain vero.fi:stä tulostettuja tai verotoimistosta saatuja lomakkeita, älä niiden kopioita. Kopiointi voi heikentää lomakkeen laatua niin, ettei optinen luku onnistu.
  • Jos et voi tulostaa lomaketta, voit tilata sen puhelimitse numerosta 029 497 030 (Lomaketilaukset, puhelun hinta pvm./mpm.).
  • Tiedot luetaan optisesti lomakkeen täyttökentistä, joten täytä tiedot huolellisesti kenttien sisälle. Älä niittaa lomakkeita yhteen.
  • Hanki lomakkeet ajoissa ja varaa riittävästi aikaa myös postin kulkuun. Jos palautat lomakkeita myöhässä, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua.
  • Lomakkeen palautusosoite on lomakkeen etusivulla.

Verohallinto voi käyttää asiasi ratkaisemisessa automaattista päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätös asiastasi voidaan tehdä osittain tai kokonaan automaattisesti. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta Verohallinnossa

Sivu on viimeksi päivitetty 8.3.2024