Henkilöasiakkaat

Verotuspäätös

Saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä, jos täydensit tai puolisosi täydensi esitäytettyä veroilmoitusta tai Verohallinto on saanut verotukseesi vaikuttavia tietoja muualta. Silloin myös veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät siirtyvät eteenpäin.

Usein kysyttyä

Kiinteistövero

Kiinteistöveron 2. eräpäivä on 15.10. Olet saanut maksutiedot keväällä kiinteistöverotuspäätöksen mukana. Et näe niitä vielä toistaiseksi OmaVerosta.

Veronpalautus

Veronpalautukset maksetaan viimeistään joulukuussa. Seuraava maksupäivä on 5.11. Tarkista OmaVerosta oma päivämääräsi ja että tilinumerosi on oikein.

Usein kysyttyä

Tärkeät päivämäärät

14.10. Oma-aloitteisten verojen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy samana päivänä tai aiemmin lokakuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 14.10. 

15.10. Kiinteistöveron eräpäivä. Jos vero on yli 170 euroa, se jaetaan kahteen erään. Toisen erän eräpäivä on 15.10.

23.10. Ennakkoveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy samana päivänä tai aiemmin lokakuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 23.10.

1.11. Jäännösveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyi syyskuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.11. Huom.! Palvelukatkon vuoksi OmaVero sulkeutuu 1.11. kello 15.30.