Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Yrittäjien sekä maa- ja metsätaloudenharjoittajien veroilmoitukset voi nyt antaa OmaVerossa

Uutinen, 12.1.2024

Kevään veroilmoitusaika alkaa. Elinkeinonharjoittajat, maa- ja metsätalouden harjoittajat sekä yhtymät voivat antaa vuoden 2023 veroilmoituksensa OmaVerossa perjantaista 12.1.2024 alkaen.

Edellisvuoden tapaan maa- ja metsätalouden sekä elinkeinotoiminnan veroilmoituksia ei enää lähetetä postitse. Halutessasi voit tulostaa paperilomakkeen vero.fi:stä tai tilata sen puhelimitse. Kuolinpesät ja yhtymät saavat veroilmoituslomakkeen edelleen postitse.

Sähköinen ilmoittaminen kasvussa

Valtaosa toiminimiyrittäjistä sekä maa- ja metsätaloudenharjoittajista on jo tottunut sähköiseen asiointiin Verohallinnon kanssa. Liikkeen- ja ammatinharjoittajista jopa 97 % antoi veroilmoituksensa viime keväänä sähköisesti. Metsätaloudenharjoittajista veroilmoituksen antoi sähköisesti 77 % ja maataloudenharjoittajistakin 73 %.

Veroilmoituksen voi antaa sähköisesti OmaVerossa, tiedostona Ilmoitin.fi:ssä sekä taloushallinnon ohjelmistojen kautta, jos niissä on yhteys eli rajapinta Verohallintoon.

Huolehdi Suomi.fi-valtuudet kuntoon ajoissa

Kirjanpitäjä tai muu asianhoitaja voi antaa veroilmoituksen sähköisesti toisen puolesta, kun hän on saanut Suomi.fi-valtuuden veroasioiden hoitoa varten. Voit tarkistaa Suomi.fi:n Valtuudet-palvelusta, että valtuudet ovat ajan tasalla.

Jos esimerkiksi tilitoimisto ei ole vielä saanut asiakkaalta Suomi.fi-valtuutta sähköiseen asiointiin, tilitoimisto ehtii hyvin tehdä valtuuspyynnön Suomi.fi:ssä ja saada valtuuden kuntoon ennen veroilmoitusten määräpäiviä.

Yrittäjät, maataloudenharjoittajat ja metsätaloudenharjoittajat voivat myös itse antaa valtuuden haluamalleen asianhoitajalle. Yhtymän osakkaat voivat antaa valtuuden yhdessä esimerkiksi yhdelle osakkaalle.

Veroilmoitusten määräpäivät maa- ja metsätalouden harjoittajilla sekä yrittäjillä

29.2.2024

  • Metsätalouden veroilmoitus (lomake 2C), jos harjoitat vain metsätaloutta. Sama määräpäivä koskee metsäyhtymiä.
  • Maatalousyhtymien veroilmoitus (lomake 2Y)
  • Arvonlisäveroilmoitus ja arvonlisäveron maksu, jos verokautesi on vuosi
  • Maatalouden energiatuotteen valmisteveron palautushakemus

2.4.2024

  • Maatalouden veroilmoitus (lomake 2)
  • Liikkeen- ja ammatinharjoittajien veroilmoitus (lomake 5)
  • Maataloudenharjoittajat sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajat palauttavat kaikki tuloveroilmoituksensa, myös esitäytetyn veroilmoituksen 2.4.2024. Sama koskee puolisoiden esitäytettyä veroilmoitusta.
  • Elinkeinoyhtymien veroilmoitus (lomake 6A)

Esitäytetty veroilmoitus ja kiinteistöverotuspäätös lähetetään erikseen

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat, maataloudenharjoittajat sekä heidän puolisonsa saavat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVeroon 23.2.2024. Postitse esitäytetyt veroilmoitukset ovat perillä tällä ryhmällä maaliskuun alkupuolella ja veroilmoitusten määräpäivä on 2.4.2024.

Muille asiakkaille esitäytetyt veroilmoitukset tulevat OmaVeroon maaliskuun lopulla ja postitse ne saapuvat maalis–huhtikuussa. Palkan- ja eläkkeensaajilla esitäytetyn veroilmoitusten määräpäivät ovat joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2024.

Myös kiinteistöverotuspäätökset postitetaan maaliskuussa. Kiinteistötietojen korjaukset täytyy ilmoittaa viimeistään 7.5.2024.

Lisätietoa veroilmoituksista on vero.fi:ssä

Lisätietoa sähköisen asioinnin valtuuksista

Sivu on viimeksi päivitetty 12.1.2024