Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Så här granskar du saldospecifikationen i MinSkatt

I MinSkatt kan du granska helhetssaldot av dina skatter och betalningar och en mer detaljerad saldospecifikation.

På ingångssidan i MinSkatt i punkten Betalningssituation ser du

 • betalningsraterna av följande skatter som förfaller till betalning om du inte har obetalda skatter
 • helhetssaldot av redan förfallna skatter och till exempel skatter som ingår i ett betalningsarrangemang.

Med förfallna skatter avses de skatter som förfallit till betalning före den innevarande dagen. Om förfallodagen för en skatt är den innevarande dagen har skatten ännu inte förfallit och den ingår ännu inte i saldot på ingångssidan eller bland de förfallna skatterna på Saldospecifikationen.

Om du vill ta en närmare titt på ditt saldo eller kontrollera läget också för kommande skatter ska du gå till Saldospecifikationen. På saldospecifikationen ser du exempelvis alla de skatter som har förfallit till betalning, de kommande skatter som det finns uppgifter om och oanvända inbetalningar och återbäringar. Du kan i menyn välja om du granskar saldot av alla skatter eller ett visst skatteslag för att endast se betalningsraterna av detta skatteslag.

Gå till MinSkatt om du ännu inte har loggat in i tjänsten (öppnas i ett nytt fönster)

Gör så här i MinSkatt

 1. På ingångssidan i punkten Betalningssituation ska du välja länken Saldospecifikation.

 2. Saldospecifikationen innehåller Förfallna skatter och Kommande skatter. På sidan visas saldot av förfallna skatter för alla de skatteslag som finns i MinSkatt.

  Om skatterna ingår i ett betalningsarrangemang eller annat indrivningsarrangemang (t.ex. konkurs, skuldsanering eller utsökning), ingår de inte i saldot av förfallna skatter utan visas i en egen tabell.

  Om det finns över 10 transaktioner kan du bläddra vidare med hjälp av sidnumren uppe i högra hörnet.

 3. Du kan betala förfallna skatter via knappen Betala skatter. Mer information om att betala skatter i MinSkatt: Så här betalar du skatter i MinSkatt

 4. Om du vill beräkna en uppskattning av saldot för någon kommande dag ska du välja fliken Saldoprognos. Ange det önskade datumet och välj knappen Räkna saldot.

  I saldoprognosen kan du beräkna saldot för en vald dag som infaller om högst 30 dagar. Du kan granska saldoprognosen antingen för alla skatter eller en enskild skatt.

Sidan har senast uppdaterats 19.11.2023