Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden

Så här betalar du skatter i MinSkatt

Du kan betala skatter som nätbetalning i MinSkatt. I MinSkatt kan du också kontrollera de uppgifter som du behöver för betalningen, såsom referensnumret för skatter och Skatteförvaltningens kontonummer.

I MinSkatt används Suomi.fi-betalningar som nätbetalningstjänst. Tjänsteleverantören är Paytrail Abp.

Gå till MinSkatt om du ännu inte har loggat in i tjänsten (öppnas i ett nytt fönster)

 1. Se bild

  Välj på ingångssidan punkten Betalningssituation länken Betalning av skatter. Du kan också betala skatter genom att välja fliken Funktioner och gå till punkten Betalning.

 2. Se bild

  På sidan ser du de skatter som ska betalas och de uppgifter som behövs vid betalningen. Du kan betala en skatt direkt via den knapp som finns vid varje skatteslag under rubriken Nätbetalning, till exempel Betala inkomstskatt för personer eller Betala skatter på eget initiativ.

 3. Se bild

  Ange betalningens belopp. Om en skatt har förfallit till betalning har beloppet antecknats färdigt. Vid behov kan du ändra på beloppet.

  Gå vidare genom att välja Fortsätt.

 4. Se bild

  Kontrollera betalningens uppgifter och gå till din nätbank via knappen Öppna nätbanken.

  I MinSkatt kan du inte välja betalningsdagen för skatten utan den tas genast ut från ditt konto. Betalningen visas i MinSkatt inom 1–2 vardagar.

  Om du inte vill att skatten tas ut från ditt bankkonto under den innevarande dagen utan först senare kan du inte använda betalfunktionen i MinSkatt. Läs då anvisningen i punkt 5.

 5. Se bild

  Om du vill förlägga betalningen till någon annan dag än den innevarande dagen kan du inte betala skatten via MinSkatt. Kopiera i så fall i MinSkatt referensnumret för skatten och Skatteförvaltningens kontonummer och använd dem när du betalar skatten i din nätbank.

  Referensnumret och Skatteförvaltningens kontonummer visas i MinSkatt bredvid knappen för betalning i punken Andra betalningssätt. Observera att alla skatteslag och alla kunder har egna referensnummer.

  Du kan också ladda ned betalningsuppgifterna som en fil genom att välja knappen Ladda ned som fil (csv).

Sidan har senast uppdaterats 21.11.2022