Kotitalousvähennys asunto-osakeyhtiön remonteissa

Huoneiston omistajana voit saada kotitalousvähennyksen vain niistä asunnon kunnossapito- ja perusparannustöistä, joiden teettäminen kuuluu lain tai yhtiöjärjestyksen mukaan asunto-osakeyhtiön osakkaalle. Jos remonttityön teettäminen kuuluu taloyhtiölle, et voi saada vähennystä, vaikka olisit itse maksanut remontin.

Asunto-osakeyhtiön vastuulla oleva remontti ei oikeuta vähennykseen

Asunto-osakeyhtiö päättää remontista ja kerää rahat remonttiin vastikkeina. Kyseessä on työ, joka kuuluu yhtiön vastuulle. Vastikkeina maksetusta remontista ei voi saada kotitalousvähennystä.

Jos vastuu kunnossapidosta on siirretty osakkaalle yhtiöjärjestyksen muutoksella, muutoksesta on ilmoitettava kaupparekisteriin. Jos vastuunjaosta ei ole ilmoitettu, osakas ei voi saada kotitalousvähennystä.

Asunto-osakeyhtiö ei voi saada kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen voi saada vain henkilö (tai kuolinpesä vainajan kuolinvuodelta).

Huoneiston omistaja voi saada kotitalousvähennyksen

Huoneiston omistajana voit saada kotitalousvähennyksen sellaisista kunnossapito- ja perusparannustöistä, jotka eivät ole yhtiön vastuulla. Tällaisia ovat esimerkiksi huoneiston sisäosien remontointi, kuten seinien maalaus tai tapetointi.

Yhtiön päättämän remontin yhteydessä voit kuitenkin saada kotitalousvähennyksen erikseen tilatuista lisätöistä, joita ei makseta yhtiövastikkeina. Lisätöitä voivat olla esimerkiksi kylpyhuoneen laajennus tai ylimääräinen laatoitustyö, jotka tilaat ja maksat asunto-osakeyhtiön teettämän putkiremontin yhteydessä.

Saadaksesi kotitalousvähennyksen sinun pitää sopia töistä suoraan työn tekijän kanssa ja maksaa lisälasku suoraan tekijälle.

Huomaa, että et voi saada kotitalousvähennystä remonttitöistä, jos olet antanut asunnon vuokralle. Sen sijaan saat vähentää remonttikulut asunnon vuokratuloista.

Lisätietoa aiheesta

Tietoa kotitalousvähennyksestä 

Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen 

Sivu on viimeksi päivitetty 25.9.2024