Näin teet kotitalouden rakentamisilmoituksen OmaVerossa

Tee rakentamisilmoitus näin:

 1. Kirjaudu OmaVeroon.

  Kun kirjaudut OmaVeroon, sinun täytyy tunnistautua sähköisesti. Tarvitset esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

 2. Etsi Toiminnot-kohta ja valitse Kaikki toiminnot.

 3. Etsi kohta, jossa lukee Muut ilmoitukset. Valitse sen alta Kotitalouden rakentamisilmoitus.

 4. Ensimmäinen vaihe on Perustiedot. Muuta tarvittaessa yhteystietojasi.

  Valitse, onko rakennuskohde kiinteistö vai asunto- tai kiinteistöosakeyhtiö.

 5. Valinnan jälkeen täytä tarkemmat tiedot kiinteistöstä tai yhtiöstä, esimerkiksi kiinteistötunnus ja kiinteistön sijainti.

  Kun kaikki tiedot ovat oikein, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Rakennustyön tiedot. Pääset siihen painikkeesta, jossa lukee Seuraava.

 6. Tämä vaihe on Rakennustyön tiedot. Sinulta kysytään, oletko maksanut rakennustyöstä yritykselle tai työntekijälle. Jos työ on tehty kokonaan itse tai talkoilla eli et ole maksanut työstä, vastaa tämän vaiheen kysymyksiin Ei.

 7. Jos vastaat jompaankumpaan kohtaan Kyllä, näkyviin tulee tarkentavia kysymyksiä. Esimerkiksi jos olet maksanut työstä yritykselle, täytä ensin yrityksen Y-tunnus tai tarvittaessa jokin muu tunnusvaihtoehto. Ilmoita sitten urakan kesto ja yritykselle maksamasi rahamäärä.
  Jos olet maksanut rakennustyöstä usealle yritykselle, lisää loput yritykset yksi kerrallaan valitsemalla Lisää uusi yritys.

  Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, jatka viimeiseen vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä. Pääset siihen painikkeesta, jossa lukee Seuraava.

 8. Ennen kuin lähetät tiedot, tarkista ne.

  Tarvittaessa voit vielä korjata tietoja. Pääset aikaisempiin vaiheisiin klikkaamalla Edellinen-painiketta.

  Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse Tallenna keskeneräisenä. Verohallinto ei käsittele ilmoitusta, ennen kuin olet lähettänyt sen. Tallennettu ilmoitus säilyy OmaVerossa 3 kuukautta. Voit myös lähettää ilmoituksen joka kerta, kun teet siihen lisäyksiä.

 9. Jos tiedot ovat oikein, valitse Lähetä.

  Lähettämäsi ilmoitukset näkyvät aina myös OmaVerossa.