Voit ilmoittaa paperilomakkeella vain erityisestä syystä

 Ilmoita tiedot sähköisesti aina kun voit. Voit myös valtuuttaa henkilön tai esimerkiksi tilitoimiston tekemään ilmoitukset puolestasi tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Tutustu sähköisen ilmoittamisen tapoihin

Voit myös laskea ja maksaa palkat maksuttomassa Palkka.fi-palvelussa. Palvelu lähettää tarvittavat ilmoitukset tulorekisteriin automaattisesti.

Paperilomakkeita voivat käyttää edunvalvojat, yksityishenkilöt ja kuolinpesän edustajat. Yritykset voivat ilmoittaa paperilla vain poikkeustilanteissa, jos sähköinen ilmoittaminen ei ole mahdollista.

Lomakkeet, täyttöohjeet ja postitusosoite

Paperilomakkeiden määräajat

  • Palkkatietoilmoitus: paperi-ilmoituksen määräaika on 8 päivää maksupäivästä.
  • Työnantajan erillisilmoitus: paperi-ilmoituksen määräaika on maksupäivää seuraavan kalenterikuukauden 8. päivä.
  • Yksityishenkilöt eli kotitaloudet voivat antaa molemmat ilmoitukset samassa aikataulussa eli viimeistään maksupäivää seuraavan kalenterikuukauden 8. päivänä.
  • Jos kotitalous on säännöllinen työnantaja, palkkatietoilmoituksen määräaika 8 päivää maksupäivästä.

Jos määräpäivä on lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, voit ilmoittaa tiedot seuraavana arkipäivänä. Paperilomakkeiden pitää olla perillä tulorekisterissä viimeistään määräpäivänä.

Esimerkki: Palkkatietoilmoituksen määräaika

Jos maksaja on yhdistys, määräaika on 8 päivää maksupäivästä. Yhdistys maksaa kokouspalkkion 3.1. ja tekee ilmoituksen paperilomakkeella. Lomakkeen on oltava perillä tulorekisterissä viimeistään 11.1.

Jos maksaja on kotitalous, määräaika on maksua seuraavan kalenterikuukauden 8. päivä. Kotitalous maksaa palkkaa 3.1. ja tekee ilmoituksen paperilomakkeella. Lomakkeen on oltava perillä tulorekisterissä viimeistään 8.2.

Jos annat ilmoituksen myöhässä, Verohallinto voi määrätä myöhästymismaksun

Puutteellisesti täytetty lomake hylätään

Jos lomakkeesta puuttuu pakollisia tietoja tai tiedot on täytetty epäselvästi, ilmoitus hylätään. Silloin sitä ei tallenneta tulorekisteriin.

Täytä lomake huolellisesti ja katso myös vinkit ilmoituksen korjaamiseen

Sivu on viimeksi päivitetty 6.2.2024