Asiakasyritys valtuuttaa tilitoimiston Suomi.fi-palvelussa

 1. Kirjaudu Suomi.fi-valtuudet-verkkopalveluun (aukeaa uuteen välilehteen). Voit tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 2. Tunnistautumisen jälkeen huomaa, että olet tunnistautunut palveluun yksityishenkilönä. Näet nimesi Valtuudet-tekstin vieressä. Näkymässä näkyvät sinun henkilönä antamasi valtuudet.

 3. Valitse näkymästä ”Vaihda käyttäjäroolia”. Valitse ”Asioi yrityksen puolesta”

 4. Sinulla voi olla oikeus asioida yhden tai useamman yrityksen puolesta. Valitse yritys, jonka puolesta haluat antaa tilitoimistolle valtuuden. Voit antaa valtuuksia, jos olet yrityksen toimitusjohtaja, nimenkirjoitusoikeudellinen tai jompikumpi edellisistä on antanut sinulle oikeuden hoitaa tätä tehtävää (Valtuutusoikeus).

 5. Nyt olet näkymässä, jossa voit antaa valtuuksia yrityksen puolesta. Valitse oikealta ”Lisää uusi valtuus” ja ”Anna valtuus”.

 6. Valitse valtuustyyppi, jonka haluat tilitoimistolle antaa. Oikea valtuustyyppi on ”Valtuus”.

 7. Haluat valtuuttaa tilitoimiston, joten valitse ”Lisää yritys”. Voit määrittää valtuuden voimassaoloajan, alkamispäivän ja päättymispäivän. Voit mitätöidä valtuuden heti, kun haluat.

 8. Kirjoita hakukenttään tilitoimiston nimi tai Y-tunnus.

 9. Näet valtuutetun tilitoimiston ja valtuuden pituuden. Valitse oikealta alhaalta ”Siirry valitsemaan sisältö”.

 10. Löydät veroasiointiin oikeat valtakirjat kirjoittamalla hakukenttään ”vero”. Jos haluat, että tilitoimisto voi hoitaa puolestasi kaikkia veroasioita, valitse ”Veroasioiden hoito”. Jos haluat, että tilitoimisto hoitaa pelkästään veroilmoittamista, valitse ”Veroilmoittaminen”.  Jos haluat, että tilitoimisto voi hoitaa puolestasi tulorekisteriasiointia löydät oikean valtuuden asian kirjoittamalla hakukenttään "palkka" ja valitse "Palkkatietojen ilmoittaminen". Asiakasyritys voi antaa useita asioita kerralla valtuutukseen. Paina lopuksi ”Siirry vahvistamaan”.

 11. Näet yhteenvedon antamistasi valtuuksista. Tarkista, että asiat ovat oikein ja vahvista valtuus.

 12. Saat kuittauksen, että valtuuden vahvistaminen onnistui. Yrityksesi antama valtuus näkyy listalla ”Yrityksen antamat valtuudet”.