Näin tunnistaudut OmaVeroon ja muihin asiointipalveluihin

Voit hoitaa omia tai yrityksesi veroasioita verkkopalveluissamme vain tunnistautuneena. Kirjaudu OmaVeroon tai muihin asiointipalveluihimme pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, sähköisellä henkilökortilla tai Katso-tunnisteella.

Jos asioit toisen puolesta, tarvitset Suomi.fi-valtuuden tai Katso-valtuutuksen

Tunnistaudu pankkitunnuksilla, henkilökortilla tai mobiilivarmenteella

Henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella voivat tunnistautua

 • yksityishenkilö
 • liikkeen ja ammatinharjoittaja
 • maa- tai metsätaloudenharjoittaja
 • osakeyhtiön, asunto-osakeyhtiön, osuuskunnan, avoimen yhtiön, kommandiittiyhtiön tai yhdistyksen edustaja, jos sinulla on kaupparekisteriin merkitty toimielinrooli, joka oikeuttaa sinut asioimaan kyseisen tahon puolesta.

Tunnistaudu Katso-tunnisteella

Katso-tunnisteella voivat tunnistautua

 • yhtiöt (osakeyhtiöt sekä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt)
 • säätiöt ja yhdistykset
 • julkishallinnon organisaatiot (mm. kunnat ja seurakunnat)
 • yhtymät (mm. maatalous-, metsä- ja elinkeinoyhtymät)
 • kuolinpesät, joilla on Y-tunnus
 • yhteisetuudet
 • ulkomaalaiset kansalaiset ja yritykset.

Yhdellä tunnistautumisella eri palveluihin

OmaVerossa on käytössä Suomi.fi-tunnistus. Sen avulla voi kirjautua kerralla kaikkiin niihin julkishallinnon sähköisiin asiointipalveluihin, jotka ovat ottaneet tunnistuspalvelun käyttöön. Pääset siis esimerkiksi OmaVerosta suoraan Suomi.fi:n Viestit-palveluun ilman erillistä kirjautumista.

EU-kansalaisten eIDAS-tunnistautuminen

Joidenkin EU-maiden kansalaiset voivat käyttää Verohallinnon sähköisiä palveluja oman maansa tunnistusvälineilllä eIDAS-tunnistautumisen ansiosta.

Usein kysyttyä

Pankkitunnukset saat käyttöön, kun teet sopimuksen pankin kanssa. Pankkitunnusten täytyy olla henkilökohtaiset, jos kirjaudut niiden avulla asiointipalveluun.

Mobiilivarmenne on tunniste puhelimen SIM-kortissa. 

Jos mobiilivarmenne on työntekijän työpuhelimessa, siitä ei tule hänelle veronalaista tuloa. Jos varmenne on työntekijän henkilökohtaisessa puhelimessa ja varmennetta käytetään työasioiden hoitoon, työnantajan täytyy maksaa kulu työntekijälle verovapaasti kuittia vastaan.

Lue lisää mobiilivarmenteesta osoitteesta mobiilivarmenne.fi

Varmennekortti voi olla kansalaisvarmenteen sisältävä henkilökortti tai organisaatiovarmenteen sisältävä organisaatiokortti. Henkilökortteja myöntää Poliisi, organisaatiokortit myöntää Digi- ja väestötietovirasto. 

Jos työnantaja hankkii työntekijälle henkilökortin, se on työntekijälle veronalaista ansiotuloa. Organisaatiokortin hankinta sen sijaan ei ole veronalaista tuloa. Kun työnantaja on hankkinut kortin lukulaitteen ja se jää työnantajan käyttöön, lukulaitteesta ei tule työntekijälle veronalaista etua.

Lue lisää varmennekorteista Digi- ja väestötietoviraston sivuilta: Varmenteet ja kortit organisaatioille