Usein kysyttyä OmaVerosta

Miksi en saa tallennettua veroilmoitustani OmaVerossa keskeneräisenä?  

Kaikkia tietoja ei tarvitse ilmoittaa kerralla, vaan voit lisätä ja korjata tietoja useita kertoja. Muista lähettää veroilmoitus aina, kun olet lisännyt tai korjannut tietoja. Jos haluat muuttaa tietoja tai ilmoittaa niitä lisää, avaa veroilmoitus uudelleen täydennettäväksi. Aina kun olet ilmoittanut tietoja tuloista ja vähennyksistä, ne näkyvät esitäytettyinä tietoina seuraavasta päivästä lähtien.

Miksi en saa lisättyä liitettä veroilmoitukseeni?

Kun täydennät veroilmoituksen tietoja OmaVerossa, sinun ei useimmiten tarvitse lisätä liitteitä mukaan. Riittää, kun säilytät tositteet ja kuitit itselläsi ja ilmoitat esimerkiksi vähennyksen summan siihen tarkoitetussa kentässä. Verohallinto kysyy tarvittaessa lisätietoja esimerkiksi ilmoittamastasi kotitalousvähennyksestä tai tulonhankkimiskuluista.

Tiettyjen tulojen tai vähennysten ilmoittamisen yhteydessä on mahdollista lisätä liite (esim. erityisalan matkakulut tai arvopapereiden luovutus). Tietojen ilmoittamisen yhteydessä näkyy silloin kohta Liitteet ja "Lisää tiedosto".

En saa tulostettua antamaani ilmoitusta OmaVerosta. Miten toimin?

Katso ohje: Näin tulostat ja sallit ponnahdusikkunat OmaVerossa

Milloin esitäytetty veroilmoitukseni on tarkistettavissa OmaVerossa?

Veroilmoitukset muodostetaan satunnaisessa järjestyksessä kahden viikon kuluessa. Ensimmäisenä muodostettavat ilmoitukset ovat nähtävillä, tarkistettavissa ja korjattavissa OmaVerossa 22.3. alkaen.

Jos olet ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, saat tiedon tarkistettavasta veroilmoituksesta sähköpostiisi. Paperisten veroilmoitusten jakelu käynnistyy viikolla 13.

Olen jättänyt veroilmoituksen, mutta se ei näy OmaVerossa. Miksi?

Jos olet antanut veroilmoituksen jossain muussa kanavassa kuin OmaVerossa, esimerkiksi Lomake.fi-palvelussa tai paperilla, tiedot näkyvät OmaVerossa myöhemmin.

Jos OmaVerossa näkyy muistutus puuttuvasta ilmoituksesta, mutta olet antanut ilmoituksen toisessa kanavassa tai paperilla, muistutus on tarpeeton ja poistuu, kun ilmoituksesi on käsittelyssä.

Jos korjaat tietoja, täydennykset on tehtävä määräpäivään mennessä. Oman määräpäivän voit tarkistaa OmaVerosta tai veroilmoituksen etusivulta. Määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Jos veroilmoituksen tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.