Henkilöasiakkaan tärkeät päivämäärät

2019

Muutoksia menettelyihin, jos maksat palkkaa

Tiedot 1.1.2019 ja sen jälkeen maksetuista palkoista ja työnantajasuorituksista ilmoitetaan tulorekisteriin:

 • Vuoden 2019 palkat ja ennakonpidätykset ilmoitetaan tulorekisteriin 5 päivän kuluessa palkanmaksupäivästä (maksupäivä + 5 päivää)
 • Työnantajan sairausvakuutusmaksu ilmoitetaan tulorekisteriin palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden 5. päivä
 • Työnantajasuoritusten maksamisen eräpäivä säilyy ennallaan

Lisätietoa palkkatietojen ilmoittamisesta vuonna 2019

Tammikuu

Tammikuussa käytetään vielä vuoden 2018 verokortteja, mutta palkanlaskennassa tuloseuranta aloitetaan alusta.

4.1.

Vuoden 2019 ennakkoveron tilisiirtolomakkeet asiakkailla, joilla on 12 maksuerää

16.1.

Vuoden 2019 verokortit viimeistään asiakkailla

23.1.

Ennakkoveron eräpäivä

31.1.

Lisäennakon (ennakon täydennysmaksu aikaisemmin ) viimeinen koroton maksupäivä

Helmikuu

1.2.

 • Vuoden 2019 verokortit tulevat voimaan
 • Vuoden 2017 jäännösveron 2. eräpäivä

25.2.

Ennakkoveron eräpäivä

Maaliskuu

7.3.

Kiinteistötiedot verkossa -palvelu aukeaa kaikille asiakkaille (myös yhteisöille ja elinkeinoyhtymille)

8.3.

Kiinteistöverotuspäätösten postitus asiakkaille alkaa

25.3.

Ennakkoveron eräpäivä

Huhtikuu

2.4.

Esitäytetyn veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä niillä, joiden lomakkeelle on merkitty palautuspäiväksi 2.4. Esitäytetty veroilmoitus palautetaan vain, jos tietoihin on lisättävää tai korjattavaa. Jos tiedot ovat oikein, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa.

23.4.

Ennakkoveron eräpäivä
Esitäytetty veroilmoitus on viimeistään asiakkailla

25.4.

Kiinteistötiedot verkossa -palvelu on auki viimeistä päivää. Kiinteistötietoja ei tarvitse korjata eikä ilmoittaa, jos kiinteistöverotuspäätöksen perusteena olevat tiedot ovat oikein.

Toukokuu

7.5.

Täydennä veroilmoitusta viimeistään määräpäivänä. Oman määräpäiväsi näet OmaVerosta ja veroilmoituksestasi. Jos tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

14.5.

Täydennä veroilmoitusta viimeistään määräpäivänä. Oman määräpäiväsi näet OmaVerosta ja veroilmoituksestasi. Jos tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

21.5.

Täydennä veroilmoitusta viimeistään määräpäivänä. Oman määräpäiväsi näet OmaVerosta ja veroilmoituksestasi. Jos tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

23.5.

Ennakkoveron eräpäivä

Kesäkuu

 

3.6.

Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy perintö- ja lahjaveron eräpäivänä tai sitä ennen touko- tai kesäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 3.6. vaikka maksaisit eräpäivänä.

12.6.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy oma-aloitteisten verojen eräpäivänä tai sitä ennen kesäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 12.6. vaikka maksaisit eräpäivänä.

24.6.

Ennakkoveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy ennakkoveron eräpäivänä tai sitä ennen kesäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 24.6. vaikka maksaisit eräpäivänä.

Heinäkuu

1.7.

Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy toukokuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.7. Toisen erän eräpäivä on 2.9.

1.7.

Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy perintö- ja lahjaveron eräpäivänä tai sitä ennen kesäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 1.7. vaikka maksaisit eräpäivänä.

4.7.

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyy toukokuussa, veronpalautus maksetaan tilille 4.7.

12.7.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy oma-aloitteisten verojen eräpäivänä tai sitä ennen heinäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 12.7. vaikka maksaisit eräpäivänä.

23.7.

Ennakkoveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy ennakkoveron eräpäivänä tai sitä ennen heinäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 23.7. vaikka maksaisit eräpäivänä.

29.7.

Tilinumeron viimeinen ilmoittamispäivä OmaVerossa. Tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään elokuussa maksettavaa veronpalautusta varten.

Elokuu

1.8.


Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy kesäkuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.8. Toisen erän eräpäivä on 1.10.

1.8.

Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy perintö- ja lahjaveron eräpäivänä tai sitä ennen heinäkuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 1.8. vaikka maksaisit eräpäivänä.

6.8.

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyy kesäkuussa, veronpalautus maksetaan tilille 6.8.

12.8.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy oma-aloitteisten verojen eräpäivänä tai sitä ennen elokuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 12.8. vaikka maksaisit eräpäivänä.

23.8.

Ennakkoveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy ennakkoveron eräpäivänä tai sitä ennen elokuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 23.8. vaikka maksaisit eräpäivänä.

27.8.

Tilinumeron viimeinen ilmoittamispäivä OmaVerossa. Tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään syyskuussa maksettavaa veronpalautusta varten.

Syyskuu

Kiinteistöverotus päättyy syyskuussa

2.9.

 • Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy heinäkuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 2.9. Toisen erän eräpäivä on 1.11.
 • Jos verotuksesi päättyy toukokuussa, jäännösveron toisen erän eräpäivä on 2.9.

2.9.

Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy perintö- ja lahjaveron eräpäivänä tai sitä ennen elo- tai syyskuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 2.9. vaikka maksaisit eräpäivänä.

3.9.

Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä.

4.9.

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyy heinäkuussa, veronpalautus maksetaan tilille 4.9.

12.9.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy oma-aloitteisten verojen eräpäivänä tai sitä ennen syyskuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 12.9. vaikka maksaisit eräpäivänä.

23.9.

Ennakkoveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy ennakkoveron eräpäivänä tai sitä ennen syyskuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 23.9. vaikka maksaisit eräpäivänä.

26.9.

Tilinumeron viimeinen ilmoittamispäivä OmaVerossa. Tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään lokakuussa maksettavaa veronpalautusta varten.

Lokakuu

1.10.

 • Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy elokuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.10. Toisen erän eräpäivä on 2.12.
 • Jos verotuksesi päättyy kesäkuussa, jäännösveron toisen erän eräpäivä on 1.10.

1.10.

Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy perintö- ja lahjaveron eräpäivänä tai sitä ennen syyskuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 1.10. vaikka maksaisit eräpäivänä.

4.10.

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyy elokuussa, veronpalautus maksetaan tilille 4.10.

14.10.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä

15.10.

Kiinteistöveron toinen eräpäivä.

23.10.

Ennakkoveron eräpäivä

28.10.

Tilinumeron viimeinen ilmoittamispäivä OmaVerossa. Tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään marraskuussa maksettavaa veronpalautusta varten.

31.10.

 • Viimeiset verotuspäätökset vuodelta 2018 toimitettu asiakkaille
 • Vuoden 2018 verotus päättyy

Marraskuu

1.11.

 • Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy syyskuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.11. Toisen erän eräpäivä on 2.1.2020.
 • Perintö- ja lahjaveron eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy lokakuussa, veronpalautustasi käytetään veron maksuksi 1.11. vaikka maksaisit eräpäivänä.

4.11.

Vuoden 2018 verotustiedot tulevat julkisiksi ja ovat nähtävillä verotoimistoissa

5.11.

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyy syyskuussa, veronpalautus maksetaan tilille 5.11.

12.11.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä

25.11.

Ennakkoveron eräpäivä

26.11.

Tilinumeron viimeinen ilmoittamispäivä OmaVerossa. Tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään joulukuussa maksettavaa veronpalautusta varten.

Joulukuu

2.12.

 • Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä. Jos verotuksesi päättyy lokakuussa, jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 2.12. Toisen erän eräpäivä on 3.2.2020.
 • Jos verotuksesi päättyy elokuussa, jäännösveron toisen erän eräpäivä on 2.12.

2.12.

Perintö- ja lahjaveron eräpäivä

4.12.

Veronpalautus maksetaan tilille. Jos verotuksesi päättyy lokakuussa, veronpalautus maksetaan tilille 4.12.

12.12.

Oma-aloitteisten verojen eräpäivä

23.12.

Ennakkoveron eräpäivä

Huom! Jos eräpäivä on lauantai tai pyhäpäivä, maksun saa maksaa ensimmäisenä arkipäivänä.