Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Maksoitko ennakkoveron myöhässä?

Jos maksat veron eräpäivän jälkeen, sinun pitää maksaa myös viivästyskorkoa. Viivästyskorko lasketaan eräpäivää seuraavasta päivästä maksupäivään saakka. Vuonna 2023 viivästyskorko on 7,0 %. Vuonna 2024 se nousee 11 prosenttiin.

Näet tarkan viivästyskoron määrän maksamattomille veroille OmaVerossa.

Voit laskea viivästykoron

Esimerkki: Sinulta on jäänyt maksamatta kesäkuun 1 000 euron ennakkovero. Kun maksat 23.7. heinäkuun ennakkoveroa 1 000 euroa, Verohallinto käyttää maksua ensin kesäkuun ennakkoveron viivästyskorkoon, ja loppu käytetään kesäkuun ennakkoveron erään. Kesäkuun ennakkoveron maksamatta jääneelle osalle ja heinäkuun ennakkoverolle lasketaan viivästyskorkoa 24.7. alkaen.

Maksamattomasta verosta muistutetaan yhteenvedossa

Saat maksamattomasta verosta muistutuksen vain yhteenvedossa. Näet erääntyneen veron yhteenvedossa. Viivästysseuraamukset on laskettu yhteenvetoon merkittyyn päivään asti. 

Yhteenveto – tiedot maksamattomasta verosta

Maksamaton vero siirtyy ulosottoon

Jos olet saanut verosta muistutuksen yhteenvedossa mutta et ole maksanut veroa huomautuksessa mainittuun eräpäivään mennessä, lähetämme veron ulosottoon.

Ennen ulosottoon lähettämistä saat kuitenkin aina yhteenvedon, jossa ilmoitamme veron siirrosta ulosottoon. Vältyt ulosotolta, kun maksat veron viimeistään sinä päivänä, joka on ulosotosta kertovassa yhteenvedossa.

Kun vero on ulosotossa

  • vero pitää maksaa ulosottoviraston ohjeiden mukaan
  • ulosottomaksu pitää maksaa ulosottovirastoon, vaikka maksaisit veron Verohallinnon tilille.
Sivu on viimeksi päivitetty 30.11.2023