Palvelussa saattaa esiintyä häiriöitä maanantaina 5.12. klo 0.00–4.00 huoltotoimenpiteiden vuoksi. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Verohallinnon varmennepalvelu

Verohallinnon varmennepalvelu on kehitteillä oleva sähköinen palvelu rajapintahakemusten ja varmenteiden hallinnointiin.

Varmennepalvelusta saat tuotanto- ja testivarmenteet

Varmenteella tunnistetaan ja auktorisoidaan tietoja rajapintojen kautta ilmoittava tai noutava organisaatio. Lisäksi varmenteella varmistetaan aineiston muuttumattomuus. Ratkaisu pohjautuu digitaalisiin varmenteisiin (Public Key Infrastructure).

Toistaiseksi varmenteet Verohallinnon ja tulorekisterin rajapintoihin tilataan vielä tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Uuden palvelun käyttöönotto ei vaikuta voimassa oleviin varmenteisiin, vaan ne pysyvät käytössä normaalisti koko voimassaoloaikansa.

Palvelun käyttöönoton aikataulu

Tavoitteena on, että uusi palvelu otetaan käyttöön vuoden 2023 aikana.

Rajapintahakemusten tekeminen sekä varmenteiden tilaaminen ja hallinnointi siirtyvät tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta uuteen palveluun.

Kun varmennepalvelu on otettu käyttöön, rajapintahakemusten ja varmenteiden hallinnointi tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa päättyy.

Tarkennamme uuden palvelun käyttöönoton aikataulua talven aikana.

Sivu on viimeksi päivitetty 25.11.2022