Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Skatteforum är ett nytt forum för privatpersoner som lanseras på Skatteförvaltningen 26.10.

Nyhet, 26.10.2023

Skatteförvaltningen har grundat ett nytt forum för privatpersoner som heter Skatteforum och som lanseras den 26 oktober. Forumet fungerar på en digital plattform där över 15-åriga privatpersoner direkt får påverka utvecklingen av Skatteförvaltningens tjänster. Det erbjuder en unik möjlighet att delta i utvecklingen av tjänster med låg tröskel och enligt egna tidsplaner.

Medlemmarna i forumet kan besvara enkäter och delta i intervjuer, testning och verkstäder eller medverka i utvecklingen av tjänster på annat sätt. De medverkar via en webbläsarbaserad nätsida.

Skatteförvaltningen använder resultaten som en del av processen i utvecklingen av tjänster. Huvudkriterierna för att delta är en vilja att utveckla och utarbeta Skatteförvaltningens tjänster så att de allt bättre motsvarar användarnas behov. En medlem i forumet behöver inte vara sakkunnig i beskattningen för att delta. Medlemmarna kan också belönas. Praxis kring en eventuell belöning meddelas alltid innan uppgiften inleds.

Ansökan till Skatteforum sker genom att fylla i en ansökan. I inledningsfasen tas högst 1 000 deltagare med. I framtiden ökar antalet deltagare. Skatteförvaltningen meddelar om nya rekryteringar på sina kanaler.

I början fungerar forumet endast på finska. Svenska och engelska läggs till i språkurvalet om ett år. Innan det utvidgade språkurvalet tas i bruk går det visserligen att använda svenska och engelska i svaren. Datasäkerheten för deltagarna är mycket viktig för Skatteförvaltningen: uppgifterna kombineras inte med beskattningsuppgifter och medlemmarna diskuterar anonymt med varandra. Det ska dock observeras att Skatteforum inte är en kundtjänstkanal.

Läs mer och ansök till Skatteforum.

Sidan har senast uppdaterats 26.10.2023