Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Verohallinnon uusi asiakasyhteisö Verofoorumi, käynnistyy 26.10.

Uutinen, 26.10.2023

Verohallinto on perustanut asiakasyhteisön, Verofoorumin, joka otetaan käyttöön 26. lokakuuta. Verofoorumi on digitaalinen alusta, jossa yli 15-vuotiaat henkilöasiakkaat pääsevät vaikuttamaan suoraan Verohallinnon palvelujen kehittämiseen. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua palvelujen kehittämiseen matalalla kynnyksellä ja omien aikataulujen mukaan.

Verofoorumin jäsenet voivat vastata kyselyihin, osallistua haastatteluihin, testaustilaisuuksiin ja työpajoihin tai muuten antaa panoksensa palvelujen kehitykseen. Osallistuminen tapahtuu selainpohjaisella verkkosivulla.

Verohallinto tulee käyttämään saatuja tuloksia osana palvelujen kehittämisen prosessia. Osallistumisen pääkriteerinä on halu kehittää ja muokata palveluita, jotta ne vastaavat entistä paremmin asiakkaiden tarpeita. Osallistujan ei tarvitse olla verotuksen asiantuntija. Osallistumisesta saatetaan myös palkita, ja palkitsemiskäytännöistä ilmoitetaan aina ennen tehtävän alkua.

Verofoorumiin voi hakea mukaan täyttämällä hakemuksen. Alussa mukaan otetaan enintään 1 000 osallistujaa. Tulevaisuudessa osallistujamäärää laajennetaan, ja uusista rekrytoinneista kerrotaan Verohallinnon kanavissa.

Alkuvaiheessa Verofoorumi toimii vain suomeksi, mutta ruotsi ja englanti lisätään kielivalikoimaan vuoden kuluttua. Vastauksissa voi käyttää ennen kieliversioiden saapumista ruotsia tai englantia. Osallistujien tietoturva on Verohallinnolle ensisijaisen tärkeää: tietoja ei yhdistetä verotustietoihin ja keskustelut muiden jäsenien kanssa tapahtuvat anonyymisti. On huomioitavaa, että Verofoorumi ei ole asiakaspalvelukanava.

Lue lisää ja hae mukaan Verofoorumiin.

Sivu on viimeksi päivitetty 26.10.2023