Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Uutta OmaVerossa 5.4.2024

Veroasiat-välilehti

E-laskun tilaaminen

Virtuaaliviivakoodi

Englanti palvelukielenä

Veroasiat-välilehti on korvannut välilehdet Toiminnot sekä Kaikki verolajit

OmaVerossa on uusi välilehti, jonka nimi on Veroasiat. Se on korvannut kaksi aiempaa välilehteä: Toiminnot sekä Kaikki verolajit.

Löydät nyt yhdeltä Veroasiat-välilehdeltä kaikki samat asiat, jotka oli aiemmin jaoteltu kahdelle eri välilehdelle. Poikkeuksena ovat kohdat Asiakastiedot sekä Ilmoitusten ja hakemusten tila. Ne löydät nyt välilehdeltä Yhteydenpito.

OmaVero-palvelu, jossa näkyy välilehti Veroasiat.

Veroasiat-välilehden kautta pääset hoitamaan erilaisia veroasioita.

 

OmaVero-palvelussa välilehti Yhteydenpito.

Yhteydenpito-välilehdelle on tullut kaksi uutta kohtaa: Asiakastiedot sekä Ilmoitusten ja hakemusten tila.

E-laskun voi tilata OmaVeron kautta

Henkilöasiakkaana voit nyt tehdä e-laskutilauksen OmaVerossa.

Valitse välilehti Asiakastiedot ja sen jälkeen kohdasta Pankkiyhteys painike Tilaa e-lasku. (Katso kuva sivun lopusta.) Tilauksen jälkeen saat muutaman päivän kuluttua e-laskuehdotuksen omaan verkkopankkiisi, jossa voit hyväksyä ehdotuksen. E-laskuehdotus on voimassa 30 päivää.

OmaVeron tehtävissä näkyy myös tieto siitä, jos sinulla ei ole voimassa olevaa e-laskusopimusta. Pääset tilaamaan e-laskuehdotuksen myös tehtävien kautta.

Lue lisää maksamisesta e-laskulla

Virtuaaliviivakoodi helpottaa maksamista verkkopankissa

Kun haluat maksaa veroja omassa verkkopankissasi, voit kopioida OmaVerosta maksun tiedot verkkopankkiisi virtuaaliviivakoodin avulla.

Virtuaaliviivakoodin avulla verkkopankin maksupohjaan siirtyvät suoraan kaikki muut maksamisessa tarvittavat tiedot paitsi saajan nimi.

Saat virtuaaliviivakoodin OmaVerosta, kun valitset etusivulta linkin Verojen maksaminen ja sen jälkeen oikean verolajin kohdalta painikkeen Avaa virtuaaliviivakoodi.

Näin maksat veroja tai tarkistat maksutiedot OmaVerossa

Voit valita palvelukieleksi englannin

Jos haluat saada kirjeitä englannin kielellä, voit nyt valita OmaVerossa palvelukieleksi englannin. Valitse välilehti Asiakastiedot ja sen jälkeen kohdasta Asiointikieli ja palvelukieli painike Ota palvelukieli käyttöön. Samasta kohdasta voit tarvittaessa myös palauttaa palvelukielen alkuperäiseksi.

Kun olet ottanut palvelukielen käyttöön, saat englanniksi ne kirjeet, jotka ovat englanniksi saatavilla.

Huomaa, että asiointikieltä et voi muuttaa OmaVerossa. Asiointikieli on väestötietojärjestelmään rekisteröity äidinkielesi, jos äidinkielesi on suomi tai ruotsi.

OmaVero-palvelussa välilehdellä Asiakastiedot voi muun muassa valita palvelukielen ja tilata e-laskun.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024