Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

1,2 miljoonan suomalaisen pitää tarkistaa veroilmoitus viimeistään tänään

Verohallinnon tiedote, 16.5.2023

Noin 1,2 miljoonan palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajan pitää muistaa tarkistaa ja tarvittaessa täydentää esitäytettyä veroilmoitusta viimeistään tänään.  

Tyypillisiä itse täydennettäviä vähennyksiä ovat viime vuoden aikana kertyneet kodin ja työpaikan väliset matkakulut, etätyöhön liittyvät vähennykset ja muut tulonhankkimismenot sekä kotitalousvähennys. Tuloista puolestaan esimerkiksi vuokra- ja sometulot sekä virtuaalivaluuttojen vaihtamisesta saadut tulot pitää ilmoittaa itse.  

Moni on ollut veroilmoituksen kanssa jo hyvissä ajoin liikkeellä – tähän mennessä OmaVeron huippupäivä oli 3.4. 

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme. Noin 1,8 miljoonalla henkilöllä määräpäivä oli jo viikko sitten 9.5. Ensi viikon tiistaina 23.5. määräpäivä on vielä reilulla kahdella miljoonalla henkilöllä. Oma määräpäivä selviää esitäytetyltä veroilmoitukselta ja OmaVerosta. 

Suurimman osan ei tarvitse täydentää tai korjata esitäytetyn veroilmoituksen tietoja, vaan esitäytetyn veroilmoituksen tarkistaminen riittää. Viime vuonna Verohallinto lähetti esitäytetyn veroilmoituksen 5,5, miljoonalle henkilölle, joista täydennyksiä siihen teki noin 1,5 miljoonaa henkilöä.  

Verohallinnon havaintojen mukaan veroilmoitusta täydennetään entistä useammin jo hyvissä ajoin ennen omaa määräpäivää. Jo parina viime vuonna muutamat viikot ennen ensimmäistä määräpäivää ovat olleet täydentämisen suhteen vilkkaimmat. Tänä keväänä veroilmoitustaan on tähän mennessä täydentänyt jo reilu miljoona veroilmoittajaa.  

Ehdottomasti suosituin ja helpoin tapa toimia on täydentää tiedot OmaVerossa. Viime vuonna OmaVeroa käytti 88 prosenttia veroilmoituksen täydentäjistä. Tämän vuoden tähänastinen kävijäennätys OmaVerossa tehtiin 3.4., jolloin palveluun kirjauduttiin yli 402 000 kertaa. 

Unohditko määräpäiväsi? Toimi pian. 

Jos veroilmoitustaan täydentää myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Jos oma määräpäivä ehti jo mennä, Verohallinto kehottaa kuitenkin edelleen täydentämään veroilmoitusta OmaVerossa mahdollisimman nopeasti. OmaVerossa täydentäminen on mahdollista verotuksen päättymiseen asti. Tiedon oman verotuksensa päättymisajankohdasta voi tarkistaa verotuspäätökseltä. 

Ohjeita veroilmoittamiseen 

Esitäytetty veroilmoitus - näin ilmoitat OmaVerossa tai paperilla

Unohditko ilmoittaa tietoja?

Lue lisää kevään 2023 veroilmoittamisesta 

Lähes neljällä miljoonalla on veroilmoittamisen määräpäivä huomenna 

Suomalaiset saivat kaksi miljardia euroa vuokratuloa vuonna 2021 – tietojen ilmoittaminen veroilmoituksella vuodelta 2022 on ajankohtaista nyt 

Teitkö viime vuonna etätöitä? Varmista, että työhuonevähennys on ajan tasalla 

Saitko virtuaalivaluuttatuloja viime vuonna? Ilmoita tulot esitäytetylle veroilmoitukselle 

Aiempaa suurempi verohyöty matkakuluista – tarkista, että kodin ja työpaikan väliset matkakulut ovat veroilmoituksessa oikein 

Saitko sosiaalisesta mediasta tuloja tai tuotteita viime vuonna? Varmista, että sometulot on ilmoitettu verotukseen 

Kotitalousvähennystä saa nyt aiempaa enemmän – hae verohyötyä mm. hoitotyöstä, siivouksesta tai remontista 

Sivu on viimeksi päivitetty 16.5.2023