Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Toteuta ja testaa testiympäristössä

Voit aloittaa ohjelmistokehityksen rajapintakuvauksia vasten.

Ohjelmistokehittäjän tulee hakea testivarmenne Vero API rajapintojen testaamista varten. Testivarmenteen avulla voi testata rajapinnan kautta ilmoittamista ja tiedon vastaanottamista Verohallinnon testiympäristössä, joka palauttaa staattisia vastauksia. Testiympäristöä käytät kutsumalla rajapintojen testiosoitetta testivarmenteen kanssa.

Vero API käyttää samaa testivarmennepalvelua kuin tulorekisteri. Jos sinulla on jo tulorekisterin WebService testivarmenne sinun ei tarvitse hakea erillistä testivarmennetta Verohallinnon rajapintojen käyttöön. Aloitusilmoitus on kuitenkin täytettävä ja varmennetiedoston sisältö on lähetettävä meille aloitusilmoitukselta löytyvään osoitteeseen. 

Testivarmenteen hakeminen 

Testivarmenteen hakeminen Vero API rajapinta testausta varten edellyttää seuraavia toimenpiteitä:

 • allekirjoittamalla ja lähettämällä aloitusilmoituksen pdf-muodossa ohjelmistotalot(at)vero.fi osoitteeseen, hyväksyt samalla testivarmenteen käyttöehdot
 • aloitusilmoituksen lähettäminen käynnistää testivarmenteen haun
 • tekniselle yhteyshenkilölle lähetetään sähköpostitse ohjeistus varmenteen noutamisesta sekä turvasähköposti testivarmenteen muodostamista varten
  • testivarmenne noudetaan Tulorekisterin varmennepalvelun sidosryhmätestausympäristön web service -rajapinnasta, rajapinnan ohjeistus ja kuvaus
  • varmennepalvelun sidosryhmätestausympäristön osoite, mistä testivarmenne noudetaan: https://pkiws-testi.vero.fi/2017/10/CertificateServices
   • tekninen yhteyshenkilö muodostaa varmennepyynnön (CSR) ja lähettää sen varmennepalvelun rajapintaan (SignNewCertificate), vastauksena saadaan noutotunnus (RetrievalId)
   • tekninen yhteyshenkilö noutaa varmenteen noutotunnuksen avulla varmennepalvelun rajapinnasta (GetCertificate)
   • varmenne on GetCertificate-vastaussanoman alussa <GetCertificate> <Certificate> -kohdassa
  • kun testivarmenne on noudettu, lähetetään varmenteen sisältö meille vastauksena siihen sähköpostiviestiin, jossa oli ohjeistus varmenteen noutamisesta.
   • testivarmenteen sisältö lähetetään meille tekstinä sellaisenaan kuin se palautui varmennepalvelusta <Certificate> -tägissä (Base64-koodattuna tekstinä, ei liitetiedostona tai pfx/p12-tiedostona)
   • älä koskaan lähetä yksityistä avainta, pidä se suojattuna
  • tallennamme testivarmenteen testiympäristöömme ja tiedotamme kun se on käytettävissä.

Testiympäristö

Vero API rajapintojen dokumentaatiot ja testiympäristön URL:t löydät Vero API-portaalista.

Siirry Vero API-portaaliin

Testivarmenteen uusimisen ohje

Ohje kuvaa yhden tavan suorittaa Verohallinnon myöntämän varmenteen uusiminen käyttäen Verohallinnon varmennepalvelun web service-rajapintaa. Esimerkin perusteella varmenteen uusimisen voi toteuttaa omaan ohjelmistoonsa.

Ohjeessa kuvattu testivarmenteen uusiminen on sovellettavissa myös tuotantovarmenteen
uusimiseen, jolloin käytetään aitoja asiakastietoja sekä varmennepalvelun tuotanto-osoitetta (URL).

Muistathan lähettää uusitun testivarmenteen sisällön aloitusilmoitukselta löytyvään osoitteeseen, jotta uusittu varmenne on käytettävissä testiympäristössä.

Jos testivarmenne on vanhentunut, on tilattava uusi ottamalla yhteyttä Vero API tukeen havaintolomakkeen kautta.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.11.2023