Palvelussa saattaa esiintyä häiriöitä maanantaina 5.12. klo 0.00–4.00 huoltotoimenpiteiden vuoksi. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Vero API

Vero API on Verohallinnon rajapintapalvelu reaaliaikaisiin ja tapauskohtaisiin käyttötilanteisiin.

Rajapintapalvelu on tarkoitettu ohjelmistotoimittajille ja muille palveluntarjoajille, jotka tekevät omaa ohjelmistokehitystä. Jos et tee omaa ohjelmistokehitystä, ota yhteyttä ohjelmistotoimittajaasi saadaksesi pääsyn näihin uusiin ominaisuuksiin.

Vero API helpottaa kehitystä tarjoamalla materiaalit ja dokumentaatiot myös englanniksi. 

Vero API rajapintapalvelun saatavuus

Miten pääsen alkuun?

Vaihe 1: Kokeile hiekkalaatikossa

Tutustu ja kokeile API-palveluita hiekkalaatikossa

Vaihe 2: Toteuta ja testaa

Ohjeet testauksen aloittamiseen testivarmenteella

Vaihe 3: Tuotantoon siirtyminen

Ohjeet tuotantoon siirtymiseen

Vero API rajapinnat

Alustatalouden ilmoitukset

Alustatalouden toimijat, kuten välityspalveluiden tarjoajat tai niiden Suomessa toimivat edustajat voivat antaa ilmoituksia välittämistään kuljetuspalveluiden korvauksista ja vuokratuloista tämän rajapinnan kautta. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Autoverotus

Autoverotuksen rajapintapalveluiden kautta rekisteröidyt autoveroilmoittajat voivat lähettää autoveroilmoituksia, hinnastoja ja esittelyauton käyttöönottoilmoituksia. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Arvonlisävero

Tarkista arvonlisäveron verokaudet ja eräpäivät, tee arvonlisäveroilmoitus ja hae aiemmin lähetettyjä ilmoituksia. Voit myös tehdä arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

EMCS-järjestelmän rajapinnat

EMCS-järjestelmää (Excise Movement and Control System) käyttävät yritykset voivat antaa valmisteverollisten tuotteiden siirtoja koskevia ilmoituksia tämän rajapinnan kautta 13.2.2023 alkaen. Lue lisää: EMCS-järjestelmän rajapinnat siirtyvät Vero APIin

Ennakonpidätystiedot sekä eläke- ja etuustietojen ilmoittaminen

Voit hakea voimassa olevat suorituksen saajan ennakonpidätystiedot, maksajakohtaiset eläkkeiden ja etuuksien saajien ennakonpidätystiedot sekä ilmoittaa eläkkeiden ja etuuksien tietoja. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Kirjeet, päätökset ja selvityspyynnöt

Hae asiakkaiden kirjeitä ja selvityspyyntöjä pdf-muodossa. Vastaa selvityspyyntöihin tekstillä ja liitetiedostoilla. API on nyt käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Koodisto

Koodistopalvelu rajapinnan kautta voi hakea ohjelmistoonsa Verohallinnon koodeja ja
selitteitä, näitä ovat esimerkiksi tulotyypit ja kirjetyypit. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennysten tiedot voi ilmoittaa rajapinnan kautta sen jälkeen, kun työn teettänyt asiakas on maksanut työkorvauslaskun työn tehneelle yritykselle tai palkan työn tehneelle työntekijälle

Maksuviitekysely

Tutustu reaaliaikaisen maksuviitekyselyn rajapintakuvaukseen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Rekisteritilan näyttäminen ja muutokset

Tarkista ja tee muutoksia asiakkaan alv-, työnantaja- ja ennakkoperintärekisteritietoihin. Voit tarkistaa myös asiakkaan verokauden pituuden. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Tapahtumahaku

Tapahtumahaun rajapinta vastaa Omaverossa olevaa tapahtumahakua, jolla voi hakea tapahtumia, maksuja ja palautuksia eri verolajeista. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Varainsiirtovero

Tutustu varainsiirtoveron ilmoittamisen rajapintakuvaukseen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Verkkolaskuosoite

Hae asiakkaan voimassa oleva verkkolaskuosoite. Voit myös ilmoittaa uuden verkkolaskuosoitteen. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

 

Veronumero

Tutustu veronumerokysely ja -rekisteröinti rajapintakuvauksiin. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

Yhteisön ennakkoveron hakeminen

Tarkista voimassa olevan ennakkoveron määrä, tee uusien tietojen perusteella koelaskenta ennakkoveron määrästä ja hae uutta ennakkoveroa. API on käytettävissä seuraavissa ympäristöissä:

 

Suunnitteilla olevat rajapinnat

Hiekkalaatikosta löytyviä rajapintoja suunnitellaan. Voit tutustua niiden tietosisällön alustaviin kuvauksiin hiekkalaatikossa. 

Siirry hiekkalaatikkoon (linkki avautuu uudessa ikkunassa)

Huomioitavaa kuitenkin on, että suunnitteilla olevien rajapintojen käyttöönotosta ei ole tehty päätöstä. Rajapintojen tietosisällöt voivat muuttua. 

Voit ilmaista kiinnostuksesi suunnitteilla oleviin rajapintoihin antamalla palautetta ja mahdollisia kehitysideoita havaintolomakkeen kautta.

Vero API havaintolomake

Rajapintoihin liittyvät yleiset huomiot, tekniset havainnot sekä mahdolliset häiriöt voit ilmoittaa Vero API tuelle havaintolomakkeen avulla.

Sivu on viimeksi päivitetty 23.5.2022