Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden

Åbo skattebyrån är stängd tills vidare

Nyhet, 9.8.2023

Kundtjänsten på Åbo skattebyrå är stängd till vidare på grund av en fuktskada i lokalen. Skatteförvaltningen uppmanar kunderna att sköta sina skatteärenden i MinSkatt eller telefonservicen.

Biträdande direktör Tea Lehtinen berättar att akustikplattor har fallit ner från taket i kundtjänsten på skattebyrån efter att de har sugit i sig fukt. Kundtjänsten är stängd tills vidare som en försiktighetsåtgärd.
– Reparationsarbetet inleds under slutet av veckan men vi kan ännu inte uppskatta hur länge det kommer att pågå, säger Lehtinen.
– Vi beklagar det besvär som situationen förorsakar kunderna. Säkerheten för vår personal och våra kunder är viktigast för oss och sålunda är skattebyrån stängd tills det åter är tryggt att vistas i lokalen.

Skatteförvaltningen betjänar på nätet och per telefon

Tea Lehtinen berättar att kunderna kan sköta så gott som alla sina skatteärenden i MinSkatt. Också Skatteförvaltningens landsomfattande telefonservice fungerar på vanligt sätt vardagar klockan 9–16.
– Åbo skattebyrå har en postlåda ute. Det går att lämna skattepost i den. Om någon behöver blanketter kan de skrivas ut på vero.fi eller beställas genom att ringa servicenumret 029 497 031, säger Lehtinen.

De kunder som är tvungna att besöka en skattebyrå uppmanar Lehtinen att vänta tills det är möjligt att besöka skattebyrån i Åbo. Om kunden inte kan vänta kan hen besöka någon annan skattebyrå. Skattebyråerna som ligger närmast Åbo finns i Loimaa (öppet på tisdagar kl. 9–12 med tidsbokning), Raumo (öppet tisdagar med tidsbokning) och Björneborg (öppet måndag–tisdag kl. 9–12).

Sidan har senast uppdaterats 9.8.2023