Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Så här förnyas Palkka.fi under 2022

Nyhet, 9.2.2022

Pilotanvändarna kan i slutet av sommar testa den förnyade löneberäkningsdelen i Palkka.fi. Den öppnas för alla användare på hösten. De delar som riktas till hushållsarbetsgivare förnyas i slutet av året.

Löneberäkningsprogrammet Palkka.fi för mindre arbetsgivare förnyas stegvis under 2022. Syftet med förnyelsen är att förbättra användbarheten, åskådligheten och tillgängligheten av tjänsten.

- I och med förnyelsen tar den 15 år gamla tjänsten ett kliv in i 2020-talet. Den visuella utformningen uppdateras och användningen av tjänsten blir betydligt lättare, berättar produktägaren av Palkka.fi, Anna-Maija Lahti från Skatteförvaltningen.

Först förnyas löneutbetalningsdelen för företagskunder. Den nya löneutbetalningsdelen öppnas för pilotanvändarna under sensommar

- Vi vill först höra användarnas utvecklingsönskemål och därefter bearbeta tjänsten i sin slutliga form, säger Lahti.

Löneutbetalningsdelen som slutförs utgående från pilotanvändarnas observationer öppnas för alla användare på hösten.

Vi informerar om att vi söker pilotanvändare på framsidan av Palkka.fi i april.

Havainnekuva uudistetun Palkka.fi-palvelun etusivusta tietokoneella ja mobiililaitteella.

Kontrollera att du använder en webbläsare som stöds

På hösten förnyas den del där uppgifterna om arbetstagare och arbetsgivare ska anmälas. De delar som är avsedda för hushållsarbetsgivare förnyas i slutet av 2022.

- Palkka.fi förnyas stegvis för att kunderna ska kunna så snabbt som möjligt använda de nya delarna. En omfattande förnyelse av tjänsten kräver dock tålamod av användarna eftersom det under hösten 2022 finns både en förnyad del av Palkka.fi och en del med gamla funktioner, säger Lahti.

För att den förnyade Palkka.fi-tjänsten ska fungera är det viktigt att användarna uppdaterar sina webbläsare. Palkka.fi fungerar i fortsättningen i Safari, Chrome, Edge och Mozilla Firefox. Däremot kan Palkka.fi i fortsättningen inte användas i Internet Explorer.

Palkka.fi är ett avgiftsfritt löneberäkningsprogram från 2006 som är avsett för mindre arbetsgivare. Palkka.fi används av 35 000 arbetsgivare månatlig.

Läs mer: 

Förnyelsen av tjänsten Palkka.fi inleds - vero.fi

Sidan har senast uppdaterats 9.2.2022