Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Verohallinto huomioi postin kulun viiveet - asiakkaille ei tule viivästysseuraamuksia lakon vuoksi myöhästyvistä veroilmoituksista ja hakemuksista

Uutinen, 24.2.2023

Kuljetusalan lakon vuoksi postin kulussa voi vielä olla viivettä. Verohallinto huomioi viiveet postin kulussa eikä asiakkaille tule viivästysseuraamuksia postitse saapuvista ilmoituksista kahden viikon ajalta eli 14.3. saakka.

Tiistaina 28.2. osalla asiakkaista on arvonlisäveroilmoituksen, veroilmoituksen tai energiaveron palautushakemuksen määräpäivä. Verohallinto suosittelee, että veroilmoitukset ja hakemukset tehdään ensisijaisesti OmaVerossa. Jos asiakas ei pysty asioimaan sähköisesti, postitse saapuville ilmoituksille ei tule viivästysseuraamuksia kahden viikon ajalta eli 14.3. saakka.

Jos sinulla on määräpäivä 28.2., toimi näin

  • Alv-ilmoitukset: Jos olet lähettänyt ilmoituksen postitse ja se saapuu viimeistään 14.3., Verohallinto poistaa myöhästymismaksun ilmoitukseltasi. Myöhästymismaksu näkyy hetken asiakastiedoissasi, mutta se poistetaan automaattisesti eikä sinun tarvitse olla asiasta yhteydessä Verohallintoon. Muista kuitenkin maksaa arvonlisävero ilmoituksesi mukaisesti viimeistään määräpäivänä 28.2. ja käyttää oma-aloitteisten verojen viitenumeroa.
  • Metsätalouden veroilmoitukset sekä verotusyhtymien (maatalous-, metsä- ja kiinteistöyhtymien) veroilmoitukset: Jos olet lähettänyt ilmoituksen postitse ja se saapuu Verohallintoon viimeistään 14.3., Verohallinto ei määrää myöhästymismaksua. Sinun ei tarvitse olla asiasta yhteydessä Verohallintoon.
  • Energiaveron palautushakemukset: Jos olet lähettänyt ilmoituksen postitse ja se saapuu Verohallintoon viimeistään 14.3., hakemustasi ei hylätä viivästymisen vuoksi. Sinun ei tarvitse olla asiasta yhteydessä Verohallintoon.

Ohjeita ilmoitusten ja hakemusten antamiseen:

Aiemmin aiheesta: 

Kuljetusalan lakko vaikuttaa postin kulkuun – Verohallinto suosittelee tekemään helmikuun veroilmoitukset OmaVerossa (17.2.2023) 

Sivu on viimeksi päivitetty 24.2.2023