Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Katso kevään veroilmoitusajan tärkeät päivämäärät − maa- ja metsätaloudenharjoittajien sekä toiminimiyrittäjien veroilmoitukset ovat OmaVerossa jo nyt

Verohallinnon tiedote, 13.1.2023

Maa- ja metsätaloudenharjoittajat saavat ensimmäistä kertaa veroilmoituslomakkeen ainoastaan sähköisesti OmaVeroon. Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoitusten päivämäärät ovat tuttuun tapaan toukokuussa.

Veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät keväällä 2023:

28.2.2023: metsänomistajat ja maatalousyhtymät

 • Metsätalouden veroilmoitus, pelkkää metsätaloutta harjoittava sekä metsäyhtymä
 • Maatalouden veroilmoitus, maatalousyhtymä
 • Arvonlisäveroilmoitus ja arvonlisäveron maksu
 • Maatalouden energiatuotteen valmisteveron palautushakemus verovuodelta 2022

3.4.2023: maataloudenharjoittajat ja toiminimiyrittäjät Huom! Myös yrittäjien puolisot

 • Maatalouden veroilmoitus, maataloudenharjoittaja
 • Maataloudenharjoittajien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista
 • Metsätalouden veroilmoitus, jos metsätalouden lisäksi on maatalous- tai elinkeinotoimintaa
 • Toiminimiyrittäjien veroilmoitus yritystoiminnasta. Toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista
 • Elinkeinoyhtymien veroilmoitus elinkeinotoiminnasta

2.5.2023: osakeyhtiöt ja muut yhteisöt

 • Yhteisöjen on annettava veroilmoitus 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Suurimmalla osalla tilikausi päättyy vuodenvaihteessa, jolloin veroilmoituksen määräpäivä on 2.5.
 • Yhteisöjen kiinteistöveroilmoituksen määräpäivä

9.5.2023

 • Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen ensimmäinen määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä. Helpoimmin se käy OmaVerossa. Oman veroilmoituksen määräpäivän voi tarkistaa omalta veroilmoitukseltaan.
 • Henkilöasiakkaiden kiinteistöveroilmoituksen määräpäivä. Jos kiinteistötiedoissa on korjattavaa, korjaukset pitää ilmoittaa tähän mennessä. Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista kiinteistöveron maksupäivät ovat 7.8.2023 ja 6.10.2023.

16.5.2023

 • Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 2. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

23.5.2023

 • Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 3. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

Maa- ja metsätaloudenharjoittajille veroilmoitus vain OmaVeroon

Maa- ja metsätaloudenharjoittajat eivät enää tänä vuonna saa postissa paperista veroilmoituslomaketta, vaan he saavat veroilmoituksensa OmaVeroon. Halutessaan asiakkaat voivat kuitenkin yhä tulostaa paperilomakkeen vero.fi:stä tai tilata sen puhelimitse. Toiminimiasiakkaille paperisten veroilmoituslomakkeiden postittamisen Verohallinto lopetti viime vuonna.

Valtaosa toiminimiyrittäjistä sekä maa- ja metsätaloudenharjoittajista on jo tottunut sähköiseen asiointiin Verohallinnon kanssa. Viime vuonna toiminimiyrittäjistä jopa 96 prosenttia antoi veroilmoituksensa sähköisesti. Pelkästään metsätaloutta harjoittaneista veroilmoituksen antoi sähköisesti 80 prosenttia ja maataloudenharjoittajistakin 69 prosenttia.

Kuolinpesät ja verotusyhtymät saavat jatkossakin veroilmoituslomakkeen paperisena.

Valtaosa täydentää veroilmoitustaan OmaVerossa, silti paperisia veroilmoituksia lähetetään edelleen paljon

Henkilöasiakkaat saavat esitäytetyt veroilmoitukset OmaVeroon hyvissä ajoin ennen omaa määräpäivää. Useimmat saavat edelleen lisäksi paperisen veroilmoituksen kotiin postissa.

Paperista veroilmoitusta ei lähetetä, jos asiakas on ottanut käyttöönsä sähköiset viranomaisviestit eli Suomi.fi-viestit. Tällä hetkellä Suomi.fi-viestien tilaajia on noin 960 000. He saavat paperipostin sijaan sähköpostiviestin heti, kun oma veroilmoitus on OmaVerossa. Maa- ja metsätaloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien sekä näiden puolisoiden tulee ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön viimeistään 16.2., jos eivät halua esitäytettyä veroilmoitusta postissa. Muille henkilöasiakkaille aikataulu on 16.3.

Henkilöasiakkaat voivat täydentää veroilmoitusta vain yhdellä tavalla, joko sähköisesti tai paperilla. Jos asiakas täyttää veroilmoituksen paperilomakkeilla, ilmoituksen on oltava perillä Verohallinnossa viimeistään edellä mainittuina määräpäivinä. Jos asiakas toimii OmaVerossa, hän voi täydentää veroilmoitustaan vielä määräpäivänä.

Ohjeet veroilmoituksen antamiseen:

Liikkeen- tai ammatinharjoittaja
Elinkeinoyhtymä
Maatalousyrittäjä
Metsänomistaja
Palkansaaja

Lue lisää:
Maa- ja metsätalouden harjoittaja: näin ilmoitat polttopuun myynnit ja maatalouden kiinteistöverotuet

Sivu on viimeksi päivitetty 13.1.2023