Sähköisen asiointipalvelun käyttöohjeet

Voit asioida tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa yksityishenkilönä, toisen yksityishenkilön puolesta, yrityksen tai organisaation puolesta tai tiedon käyttäjänä.

Kirjaudu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos asioit toisen puolesta, tarvitset valtuuden. Lue lisää yrityksen valtuuksista tai yksityishenkilön valtuuksista.

Kirjaudu tulorekisteriin

Tutustu sähköisen asiointipalvelun asiointirooleihin:

Asioi yksityishenkilönä tai toisen yksityishenkilön puolesta

Asioi yrityksen tai organisaation edustajana
Tiedon tuottajien eli suoritusten maksajien sähköisen asiointipalvelun käyttöohjeet on koottu myös pdf-muotoiseen ohjeeseen.

Asioi tiedon käyttäjänä

Latauspalvelu

Hyvä tietää asiointipalvelusta

Sähköinen asiointipalvelu on tarkoitettu yksittäisten ilmoitusten tai pienten ilmoitusmäärien antamiseen.

Sähköisen asiointipalvelun hakua voi käyttää vain www-selaimessa, eikä hakutuloksia voi suoraan siirtää esimerkiksi taulukkoon tai tiedostoon. Voit kuitenkin tilata palvelusta määrämuotoisia raportteja.

Tutustu tulorekisterin ohjevideoihin.

Laitteet ja selaimet

Suosittelemme, että käytät tulorekisterin sähköistä asiointipalvelua pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Tarvitset myös internetyhteyden ja www-selainohjelman. Selaimella on sallittava evästeiden (cookies) sekä JavaScriptin käyttö.

Käytä ensisijaisesti Google Chrome -selainta tai Microsoft Edge -selainta (versio 87 tai uudempi). Palvelu ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla muilla selaimilla tai mobiililaitteilla.

Jos asioit toisen puolesta tai käytät latauspalvelua, älä käytä selaimen Takaisin-painiketta.

Palkka.fi ja monet palkkaohjelmistot ilmoittavat tiedot suoraan tulorekisteriin

Jos maksat palkkoja usein tai haet työssäsi suuria määriä tietoja tulorekisteristä, palkkaohjelmiston tai muun järjestelmän käyttäminen helpottaa työtä. Monet ohjelmistot ilmoittavat tiedot tulorekisteriin suoraan palkka-ajosta.

Voit laskea palkat työntekijöille myös maksuttoman Palkka.fi:n kautta. Palvelu muodostaa nettopalkan, työnantajan sivukulut ja lähettää ilmoitukset puolestasi tulorekisteriin.

 Lue lisää: palkka.fi:stä.