Siirry latauspalveluun

Latauspalvelussa käyttäjä voi toimittaa tulorekisteriin aineistoja XML-muodossa. Latauspalveluun siirtyessä käyttäjän ei tarvitse vielä valita organisaatiota, jonka puolesta toimii. Valtuutus aineistojen lataamiseen tarkistetaan, kun käyttäjä lähettää tiedostot tulorekisteriin. Käyttäjän täytyy muodostaa tiedosto omassa järjestelmässä lähettämistä varten.

Latauspalvelun toiminnot.
Toiminto Kuvaus
Kuva i-ohje-painikkeesta. i-ohje

Käyttäjä voi lukea ohjeet latauspalvelun toiminnasta. Sivu aukeaa uuteen ikkunaan. 

i-ohje
Valitse tiedosto Käyttäjä voi valita omalta koneeltaan latauspalvelun kautta ladattavan tiedoston. Tiedostoja voi olla yksi tai useampi. Tiedostoille tehdään muototarkastus, ja mahdollisista virheellisistä tiedostoista näytetään virheilmoitus. Käyttäjä voi ladata lisää tiedostoja, vaikka edellisten aineistojen käsittely olisikin vielä kesken.
Poista rivi Käyttäjä voi poistaa yksittäisen tiedoston.
Peruuta Käyttäjä voi tyhjentää kaikki valitut tiedostot.
Lähetä tiedostot Käyttäjä voi lähettää valitut tiedostot tulorekisteriin.
Aineistot näkyvät Lähetetyt aineistot -listalla ja aineistojen käsittely alkaa tulorekisterissä. Käyttäjä näkee näytöltä lähettyjen aineistojen tilan. Lataus ei keskeydy, vaikka käyttäjä siirtyisi pois latauspalvelusta tai sulkisi selaimen.
Lataa käsittelypalaute Käyttäjä voi avata teknisen palautesanoman (XML-muotoinen) ja ladata sen halutessaan itselleen.
Tyhjennä valmiit Käyttäjä voi poistaa näkyvistä kaikki valmistuneet aineistot. Painike on valittavissa, jos listalla on valmistuneita aineistoja.